Cea de-a noua ediție a festivalului Sabotage este despre muzică, tehnologie și...

Cea de-a noua ediție a festivalului Sabotage este despre muzică, tehnologie și feminism

0
DISTRIBUIȚI

Între 24 și 26 septembrie, are loc cea de-a nouă ediție a festivalului Sabotage, la noul centru de experiment și tehnologie din Timișoara – MultipleXity. Ediția 2021 pune accentul pe muzică, tehnologie și feminism, printr-un program elaborat de concerte, selecții de DJ, documentare, discuții și expoziții de artă multimedia.

Printre primele nume anunțate la evenimentele din acest an se numără: Admina, Chlorys, Mitsubitchi, Von Buelove, iar primul film documentar se numește Sisters with Transistors.
Sisters with Transistors este un documentar despre femeile deschizătoare de drumuri din industria muzicii electronice și sexismul care le-a răpit de lauri. Vocea compozitoarei avangardiste Laurie Anderson însoțește fascinante imagini de arhivă, care urmăresc istoria experimentelor tehnologice cu sunete, avându-le în prim plan pe Clara Rockmore, Bebe Barron, Suzanne Ciani, Laurie Spiegel, Daphne Oram, Pauline Oliveros, Delia Derbyshire și Eliane Radigue.

Admina este DJ, producător, artist vizual și membru fondator Corp.


o platformă de artiști și DJ de muzica electronică, care reprezintă persoanele din spectrul feminin și non-binar. Deasemenea, ea face parte și din Arp148, un proiect vodcast ce descoperă și explorează prin film și video diverse zone obscure ale muzicii și sunetului. Printre proiecte personale se mai numară poeziile feministe, experimentele audio- video și spectacole de dans și teatru.

Chlorys este o entitate muzicală și de arte vizuale, fiind parte din familia Queer Night și Shape Platform (2017). Din anul 2016 până în prezent, este membru fondator al platformei Corp., cu focus principal pe reprezentarea și promovarea identităților queer, iar de aproximativ doi ani, este rezidentă la Noods Radio, unde se ocupă de emisiunea „Alien Flora”.

Cosima Opârtan are multiple personalități muzicale. Cum ar fi jumătate din Raze de Soare, von Bulove sau Cosima. Ea este fidelă comunității LGBTQI+, fiind membru fondator al petrecerilor Queer Night din București, iar din 2016, face parte din Corp.
Mitsubitchi este născută într-un discodrom și crescută pe ringurile de dans din Cluj. Misiunea ei supersonică este sfidarea barierelor muzicale. Ea se folosește de toate armele sonore pe care le are la dispoziție, de la disco la dream trance. Cei 8 ani alături de Pițipoance Întunecate și Waves With No Ends i-au colorat universal muzical cu nuanțe synth, EBM și post-punk.

Biletele pentru acest festival se găsesc online, la preț redus până în data de 10 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.