Cetățean afgan care coordona o rețea de trafic de migranți, arestat preventiv...

Cetățean afgan care coordona o rețea de trafic de migranți, arestat preventiv la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

La mijlocul săptămânii, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au oprit, în localitatea timișeană Cărpiniuș, un taximetru condus de un cetățean român.


În urma controlului efectuat au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, patru cetăţeni străini, toţi bărbaţi. Verificările au arătat că pasagerii sunt cetăţeni din Afganistan cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani, fără documente, care încercau să ajungă la Timișoara.

În urma anchetei, polițiștii de frontieră au depistat, pe raza localităţii Timişoara, un cetățean afgan, în vârstă de 28 de ani, despre care se deţineau informaţii că ar coordona rețeaua de trafic de migranți. Astfel, cetăţeanul afgan, aflat deja pe teritoriul ţării noastre, racola transportatori români pentru a prelua grupuri de migranți din apropierea frontierei şi a-i transporta în Timișoara, de unde îi prelua el.

„În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de migranți. Astfel, față de şoferul autoturismului depistat în prima faza a cercetărilor a fost instituită măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, iar pentru cetățeanul afgan, coordonatorul acțiunii, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile”, a transmis Poliția de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.