Complexul Muzeal Arad participă, pentru a șasea oară, la Art Safari

Complexul Muzeal Arad participă, pentru a șasea oară, la Art Safari

0
DISTRIBUIȚI

Complexul Muzeal Arad a fost invitat să participe în aceste zile, pentru a șasea oară, la Pavilionul de Artă București – Art Safari, cel mai amplu eveniment anual dedicat artei românești și regionale, cu precădere pe evoluțiile sale contemporane, la care sunt invitate să expună gelerii de artă românești și internaționale, dar și muzee de artă din România.

Muzeul arădean participă la acest eveniment de excepție, ajuns la cea de-a opta ediție, în cadrul pavilionului muzeal „Samuel Mützner. Pe urmele lui Claude Monet”, cu două opere de artă – un peisaj cu figuri și un peisaj de munte –semnate de pictorul bucureștean de origine evreiască a cărui operă datează din anii interbelici, fiind puternic influențată de maniera impresionistă a lui Claude Monet.

„Pavilionul la care sunt expuse lucrările aflate în patrimoniul muzeului arădean este un excurs expozițional în opera celui care a ilustrat perfect direcțiile artistice ale unei epoci aflate într-un exploziv proces de reînoire.


Va precumpăni impactul creației mutzneriene cu impresionismul și neoimpresionismul european din etapa Giverny, anii petrecuți alături de Claude Monet, hotărâtori în evoluția sa artistică, însemnând deschiderea drumului către lumină și culoare în pictura românească. Dar nu vor lipsi nici pânze din marile sale călătorii în jurul lumii, Japonia fiind fascinația culturală a momentului și mai ales, mărturiile tradițiilor autohtone, poezia priveliștilor românești și a pitorescului Balcic”, sunt câteva repere oferite de Rodica Marian, curatorul expoziției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.