Concert cu sunete blues și surf alături de trupele timișorene Axis și...

Concert cu sunete blues și surf alături de trupele timișorene Axis și Grave For Sale

1
DISTRIBUIȚI
Formația Axis

Amatorii de rock sunt așteptați la sfârșitul acestei săptămâni la o seară timișoreană, în cadrul căreia trupele Axis și Grave For Sale vor aduce în fața spectatorilor sunete blues și surf.

Formația AXIS, a luat naștere după ce chitaristul Silviu Dan Iliescu a trecut granița peste Dunăre pentru a concerta în orășelul sârbesc Kladovo, unde i-a cunoscut pe Dejan Kotarčić (bass) și pe Ranko Varga (tobe), Deși influențele sunt evidente, AXiS învaluie blues-ul într-o cu totul altă manta – un fel de lup în blană de oaie – fapt ce definește unicitatea grupului în scena muzicală actuală din Romania. În toamna anului 2016, grupul imprimă primul material discografic, într-un studio boem situat în suburbiile Belgradului. Tras integral live, cu niște retușuri minimale, materialul discografic de debut urmarește captarea, în totalitate, a sound-ului primal, torid și direct, ce ia naștere când cei trei membrii iși unesc imaginațiile.

Anul 2017 a marcat cele mai multe festivaluri pentru trupă, aceasta cântând la majoritatea adunărilor de blues din țară, precum: Focșani Blues Festival, Open Air Blues Festival Brezoi, WolfBlues Gărâna, Blues Con-Fusion Suceava, Jimbo Blues Jimbolia. În primăvara anului 2018, AXiS a fost ambasadorul României la European Blues Challange, în Hell, Norvegia, participând, astfel, și la unul dintre cele mai mari festivale de blues de la ei, Blues in Hell.


Totodata, venirea primăverii marchează și lansarea discului de debut, „First Punch”. Actualmente, trio-ul pregătește cel de-al doilea material discografic.

Grave For Sale

Grave for Sale a luat naștere în 2012 și este prima și posibil, în continuare, singura trupă românească de surf rock. „Pe lângă a fi o trupă care atinge esența sound-ului surf rock, GFS îmbogățește conștient și treptat acest sound, creând un peisaj sonor tripant, într-un sens psihedelic, impregnându-l cu sunete de synth-uri, pian electric, sunetele unei clape Bontempi găsită aruncată la gunoi, trompetă și ritmuri de tobe extrase din trip hop, wave, ajungând chiar până la down tempo doom, pe lângă elemente consacrate cum ar fi sample-uri de voce, sound de chitară scăldat în reverb și eternul ritm de tobe Too Ta Ta Too Ta. Chiar dacă majoritatea pieselor sunt instrumentale, membrii trupei cântă pe unele piese, în măsură în care vocalul le completează și potențează. Toate piesele, precum și videoclipurile sunt produse DIY de către însăși trupă și colaboratorii săi, având ca rezultat o delicioasă amprentă «lo-fi»“, spun membrii trupei în prezentarea lor. La începutul anului 2019, trupa formată din Bruno Mark Huțiu, Adi Ulmeanu și Tibi Mijea a lansat cel de-al doilea E.P., „Garajo”.

Concertul va avea loc vineri, 17 septembrie, de la ora 20, În Spatele Casei (Casa Tineretului), iar biletele costă 30 lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.