Concert de jazz în memoria regretatului Liviu Tulbure, la Timișoara

Concert de jazz în memoria regretatului Liviu Tulbure, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto. Facebook Liviu Tulbure

În cadrul expoziției The Sunny Side of the Jazz și a evenimentelor comemorative Liviu Tulbure, joi 16 septembrie, de la ora 19, va avea loc un concert în sala barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara, unde vor fi prezenți Pap Diana și Nagy Bogy, voce, Horia Făgărășanu, pian, Horia Crișovan, Ionuț Dorobanțu, Tony Kuhn și Ilie Stepan, chitară, Johnny Bota, contrabas, respectiv Mirel Butoi, baterie. La fața locului vor fi prezenți și Marcel Tolcea, Daniel Vighi și Robert Șerban.

Născut în 1958 la Ceanu Mic, în judeţul Cluj, și crescut în Timișoara, Liviu Tulbure a descoperit lumea prin lentila aparatelor foto și video la vârsta de 13 ani.


Din 1987 a lucrat ca fotograf la Muzeul Banatului și din 2006 a fost fotograf la Muzeului de Artă din Timişoara. Liviu Tulbure a fost unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi din zona de vest a ţării, un mare iubitor de muzică de calitate, el fiind prezent și activ la multe din festivalurile și concertele din România și din afara granițelor. Portretele realizate de Liviu Tulbure, instantanee expresive ale unor mari personalități muzicale, au rămas semn al unei cercetări fotografice complexe.

În luna mai a acestui an Muzeul Național de Artă Timișoara a organizat expoziția Jazz must go on by Liviu Tulbure. Selecția de fotografii care au fost expusă a conținut 22 de lucrări ale artistului care şi-a pierdut viaţa, la începutul acestui an, din cauza infecţiei cu virusul Sars-Cov2. Printre muzicienii care s-au regăsit în fotografiile expuse s-au numărat Paul Berne, Joey de Francesco, Giovani Hidalgo, Horia Crișovan, Galakamo Deseo Csaba, Wojtek Mazolewski, John Patitucci, Ravi Coltrane, Paolo Fresu, Toni Kühn, Gonzalo Rubalcaba, Jim Black, Gyárfás István, Maria Chiorean, Ralph Towner, Kurt Elling, Lee Konitz, Johnny Bota sau Jazzameia Horn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.