Consilierul local Roxana Iliescu, noi acuzații despre „agenda ascunsă a băieților deștepți...

Consilierul local Roxana Iliescu, noi acuzații despre „agenda ascunsă a băieților deștepți reformatori ai societății Colterm”

2
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Roxana Iliescu de la Pro România cere societății Colterm să facă public ultimul raport de evaluare pe care îl are pentru un obiectiv important din Timișoara, și anume nodul hidrotehnic de pe Canalul Bega, aflat între cartierele Fabric și Crișan, chiar lângă Parcul Uzinei. De asemenea, aceasta are aceeași solicitare și pentru raportul de evaluare pe care l-ar fi întocmit deja Aquatim.

Complexul format din mai multe imobile, construcții și utilaje de la nodul hidro, printre care și hidrocentrala, casa turbine, stăvilarul, bazinul deversor și colector, împreună cu toate celelalte componente ale hidrocentralei se află în patrimoniul Colterm. La toate acestea compania de termoficare vrea să renunțe în favoarea Aquatim, la care Colterm are o datorie de aproximativ 15 milioane de lei.

Miercuri, Roxana Iliescu a venit cu noi dezvăluiri despre „agenda ascunsă a băieților deștepți reformatori ai societății Colterm sau cum să lași un monument istoric, extrem de valoros, la mâna «competentului» director interimar, Mîțu!”

„Ce este important de știut este faptul că această hidrocentrală din Timișoara, ridicată pe cursul râului Bega, în cartierul Fabric, este veche de mai bine de 100 de ani. Este construită după un proiect al inginerului-șef al orașului, Emil Szilárd, fiind prima centrală hidroelectrică de tip centrală-baraj construită pe teritoriul României și una din primele construite în Europa. Construirea acestei uzine hidroelectrice prin care sa fie «exploatată mult mai eficient energia apei Begheiului», a fost hotărâtă de către consiliul orășenesc în anul 1902 și pusă în funcțiune în anul 1910. Fără să mai intru în detalii, este evident faptul că vorbim despre un obiectiv major al Colterm și-n definitiv, al tuturor timișorenilor”, a precizat Roxana Iliescu.

Consilierul local de la Pro România a spus, de asemenea, care este planul băieților deștepți.

„Așa cum rezultă dintr-un raport semnat de Cristian Mîțu, directorul interimar al companiei de termoficare, luând în considerare faptul că Colterm are o datorie de aproximativ 15 milioane lei la Aquatim, vor să încheie un contract de dare în plată având ca obiect imobilele ce constituie Complexul de la Nodul Hidro despre care am discutat mai sus. În primul rând, ținând cont de importanța unui asemenea obiectiv, este de discutat dacă-i oportun sau nu ca acest Complex să ajungă în patrimoniul Aquatim sau nu ar fi mai potrivit să ajungă în patrimoniul Municipiului Timișoara. În al doilea rând, procedura la care s-au gândit băieții deștepți în vederea încheierii acestui contract de dare în plată, frizează ridicolul.


Pentru a-și duce planul la bun sfârșit, ni se cere nouă, AGA Colterm, să aprobăm: constituirea unei ipoteci imobiliare în favoarea Aquatim SA asupra imobilului înscris în CF 418336 Timișoara (unde se află și monumentul istoric despre care am discutat mai sus); încheierea unui contract de dare în plată având ca obiect imobilele ce constituie Complexul de la Nodul Hidro și mandatarea directorului general Mîțu pentru a semna ambele contracte (?!)”, a transmis Roxana Iliescu.

Consilierul municipal acuză conducerea Colterm că îi ia de proști pe aleșii locali.

„Da, ați înțeles bine: băieții ăștia ne iau de proști și-n visele lor crețe, ar vrea ca noi să aprobăm o asemenea inepție, în contextul în care NU ne-a fost prezentat absolut niciun raport de evaluare, nici al societății Colterm, nici al societății Aquatim!!! Mai mult decât atât, în raportul lui Mîțu, se precizează că «se va proceda la o evaluare a imobilelor», iar încheierea contractului de dare în plată se va face la suma stabilită de comun acord între cele două părți, ca urmare a evaluărilor efectuate de evaluatorii autorizați din partea fiecărei părți. Din câte cunosc eu, aceste rapoarte de evaluare au fost deja efectuate, existând o diferență considerabilă în evaluarea imobilelor ce ar urma, teoretic, să facă obiectul contractului de dare în plată. Și-n acest context, de ce nu ne-au fost transmise și mint că ar urma să fie efectuate?! Precizez că solicitarea de aprobare a inepțiilor de mai sus ne-a fost transmisă pe mail în 17 septembrie pentru ordinea de zi a AGA Colterm convocată ieri…”, a mai spus Roxana Iliescu.

2 COMENTARII

  1. Cateva intrebari pentru doamna avocat:
    1. In patrimoniul cui este Aquatim?
    2. E de preferat ca sa moara si Aquatim, avand in vedere datoria Coltermului?
    3. E de preferat ca o data cu falimentul potential al Coltermului patrimoniul sau sa ajunga pe nimic in maini private, adica termoficarea orasului sa ajunga in maini private cu toate consecintele pentru cele 55.000 de familii inca racordate la sistem?
    4. Ce contributie a avut ca vicepresedinte al Consiliului Judetean in stoparea falimentului SC Aviatia Utilitara SA, salvata momentan, in extremis, de alti nu de ea?
    5. In beneficiul caror baieti destepti face jocul asta penibil prin care incearca sa stopeze salvarea patrimoniului Colterm, care in fapt este al orasului?
    6. Ce solutii are daca aceasta o considera nerealizabila?
    7. Cine sunt membrii AGA de la Colterm si cine sunt membrii AGA de la Aquatim?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.