Consultații medicale gratuite, vaccinare anti-COVID și program cultural pentru timișorenii din Freidorf

Consultații medicale gratuite, vaccinare anti-COVID și program cultural pentru timișorenii din Freidorf

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1035595050">

Zona de blocuri cunoscută pentru fosta fabrică de zahăr, care dădea sens cândva Freidorf-ului de după pod, este acum vecină cu sucursala unei mari corporații din industria măcelăriei. Locatarii se plâng adesea de cadourile olfactive ai căror beneficiari indirecți și involuntari sunt.

În afară de asta, locul este conectat de oraș prin puține mijloace de transport. Peste fosta linie 3 a tramvaiului cresc acum buruienile, iar Catedrala Mitropolitană se află la o oră și jumătate de mers pe jos, așa că cinematografele, teatrele și galeriile sunt greu accesibile fără un autovehicul dacă locuiești acolo.

Asociația pentru ATI „A. Mogoșeanu” în colaborare cu UMF „V. Babeș” Timişoara și Asociația DocuMentor organizează un proiect unic pentru România. Zona de blocuri din cartierul Freidorf, aflată pe strada Polonă, va beneficia de o intervenție medicală și de una culturală.

Sâmbătă, de la ora 14, pe strada Polonă vor ajunge Caravana ROD, Caravana medicală „Împreună pentru viață” și Caravana vaccinării.

Caravana medicală „Împreună pentru viață” va oferi gratuit servicii de evaluare a stării de sănătate a populației: specialiști din mai multe spitale ale Centrului Universitar Timişoara vor asigura consultații medicale, EKG, ecografii și alte explorări în mai multe specialități (medicină internă/gastroenterologie, cardiologie, pneumologie, neurologie, pediatrie, endocrinologie, dermatologie, ORL etc.)

Caravana vaccinării va asigura celor care doresc vaccinuri Pfizer sau Johnson & Johnson. Vaccinarea va fi făcută de personalul din Centrul de vaccinare al Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara.

Caravana cinematografică „ROD – Zilele recoltei cinematografice” va organiza în aer liber, în aceeași locație, proiecția unor filme de scurt-metraj. Urmează vernisajul unei expoziții cu fotografii realizate pe strada Polonă de către un grup de fotografi timișoreni – Oana Stoian, Remus Dăescu, Petru Cojocaru, Virgil Simonescu și Adrian Pîclișan, la sfârșitul căreia exponatele vor intra în posesia locuitorilor din cartier.

Animația „Yeti, omul zăpezilor” va fi un deliciu pentru copiii mici și mari. Apoi va avea loc o reprezentație cu piesa „H U O O O O O ! ! !’’ a trupei de teatru independent Auăleu.

La finalul zilei, va rula documentarul animat Crulic, în regia Ancăi Damian.

Intrarea este liberă.

Participarea la evenimentele culturale se va face cu respectarea măsurilor în vigoare legate de pandemia COVID-19.

Foto: Diana Bilec/DocuMentor

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.