Continuă schimbul de replici dintre fostul și actualul viceprimar al Timișoarei pe...

Continuă schimbul de replici dintre fostul și actualul viceprimar al Timișoarei pe tema reparațiilor în școli

1
DISTRIBUIȚI

Fostul viceprimar Dan Diaconu și actualul viceprimar Ruben Lațcău, teoretic parteneri care ar trebui să lucreze împreună pentru binele orașului în consiliul local, continuă cu reproșurile reciproce.

Schimbul de replici l-a început, ieri, liberalul Diaconu, care a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care critica administrația din care face parte pentru lipsa reparațiilor la școli. La scurt timp a venit și replica lui Ruben Lațcău de la USR PLUS intitulată „Mica mafie a reparațiilor”, în care îl face mincinos pe colegul său.

Iată că azi, consilierul local Dan Diaconu a decis să îi răspundă.

„Domnule Ruben Lațcău, m-am gândit mult dacă și cum să vă răspund elucubrațiilor. Am să o fac, o singură dată, chiar dacă o să fie puțin cam lungă postarea. Apoi sper că vom pune punct unei dispute penibile pe care ați iscat-o, pomenindu-mi numele”, și-a început fostul viceprimar, actual consilier local, mesajul către partenerul de alianță.

„La aproape un an de când ați preluat puterea executivă trăiți încă în filme cu dragoni, mafii și piedici puse de alții în misiunea «sfântă» pe care v-ați asumat-o. Desigur nu aroganța, disprețul față de legi și regulamente, incapacitatea de a construi o relație interumană corectă cu angajații, sau colaboratorii, sunt motivele eșecului… E o coaliție interstelară care nu vă lasă să munciți și să vă puneți în practică «strategiile». «Am dat afară» e propoziția dvs. favorită, nu știu dacă vine dintr-o frustrare mai veche, dintr-un calcul meschin de imagine, sau din incapacitatea de a fi leader, mai degrabă decât un mic satrap. Oricare ar fi motivul, ce uitați să spuneți este că dvs. nu ați dat real afară pe nimeni, iar oamenii trebuie să știe acest lucru. Mulți oameni buni au plecat pentru că nu puteau lucra cu dvs., au plecat în privat sau în alte instituții, foarte mulți. Pentru cei «restructurați» plătiți în continuare salarii și veți plăti foarte multe despăgubiri. Toate pentru un iluzoriu «să vină ai noștri», cei ce au nevoie de zece contestații ca să treacă un concurs, sau produc pagube înainte de a își trece perioada de probă”,  a transmis Dan Diaconu.

Acesta se întreabă oare în ce film prost trăim astfel încât Ruben Lațcău vorbește despre Colterm.

„Nu știu când a fost momentul în care v-ați trezit la 3 noaptea și ne-ați comunicat strategia și planul, dar cu siguranță ele nu au funcționat. O societate căreia i-ați creat doar anul acesta zeci de milioane de euro pierderi printr-o amendă stupidă și care acum pierde în fiecare zi sute de mii. În fiecare zi. Despre contractul de reparații, dincolo de elucubrațiile dvs.: Contractul de reparații cu Colterm provine dintr-un audit realizat de Banca Mondială prin International Finance Corporation la Colterm. Surprinzător pentru dvs. nu ați inventat relația cu Banca Mondială, cu atât mai puțin cea cu BERD. Iată ce spun specialiștii BM în 2015 – Capacitatea forței de muncă excesivă poate fi reorganizată pentru a efectua lucrări de reparații și eficiență energetică la clădirile publice și rezidențiale. Dacă nu a fost bun, care e motivul pentru care l-ati prelungit dvs? Aveți vreo alternativă pe care nu o cunoaștem, sau în general aveți vreo alternativă pentru orice? Disponibilitatea a existat de fiecare dată pentru a vota orice variantă mai bună, nu ați avut una, poate în anii următori. Contractul acesta, pe secțiunea de școli și spitale, pe care o cunosc, a fost controlat anual de Curtea de Conturi”, a mai precizat Dan Diaconu.

Consilierul liberal s-a referit și la investițiile în unitățile de învățământ care ar fi trebuit făcute anul acesta.

„Ce trebuia să faceți anul acesta (din memorie, că nu apuc să vă verific toate obiectivele)?

Fonduri Europene:

– Extindere Școala 30 – contract de finanțare semnat in octombrie 2020 – 5 milioane de euro. Situația actuală: șantier neînceput.

– Reabilitare Liceul Emanuil Ungureanu – contract de finanțare semnat în decembrie 2019 –  5 milioane de euro. Situația actuală: șantier neînceput

– Construcție sală de sport generală 25 – contract de finanțare europeană semnat în iulie 2020 – 9 milioane de lei. Situația actuală: șantier neînceput

– Construcția celor două creșe – contracte de finanțare semnate în 2020. Situația actuală: șantiere neîncepute

Buget local:

– Noul campus școlar Lenau – prima școală nou construită în Timișoara – șantier început în 2019, cam în aceeași stare în care l-am lăsat în septembrie 2020.

– Extindere Școala Generală 7, una extrem de aglomerată, amendament liberal la buget, proiect cu AC – licitație nelansată

– Extindere Școala Generală 27, una care intră acum din nou în două schimburi, amendament liberal la buget, documentație – licitație nelansată

– Reabilitare acoperiș sală festivă C.D. Loga – licitație nelansată

– Reabilitare fațade, tâmplărie și eficientizare energetică Liceul Pedagogic Carmen Sylva – licitație nelansată

– Nou corp de clădire Liceul Ferdinand, proiect matur cu A.C. – școala duală – licitație nelansată

– Extindere Școala Generală 13 – fonduri europene – GAL – licitație nelansată

– Reabilitare corp clădire școala D+P+2E – Colegiul Tehnic de Vest – Dragalina – șantier ultra întârziat

– Fațadă Liceul Lenau (Gh.


Lazăr) – șantier blocat + altele și altele

Spațiul unei postări Facebook e limitat și am să mă opresc aici. Mai e și zi de sărbătoare și îmi fac păcate  Despre ce și cât ați făcut vor aprecia părinții, elevii, profesorii”, a mai adăugat Dan Diaconu.

Foto: Facebook/Ruben Lațcău – reparații școli 2021

1 COMENTARIU

  1. acum vreo 2 ani speram ca Robu se pensioneaza si il lasa pe Diaconu in locul sau. mai bine ca a vrut sa se agate de scaun si asa am scapat de amandoi . din pacate au lasat o serie de proiecte proaste, cu lipsuri majore, nefunctionale. asa cum au lasat in primarie mafia ramasa din timpul lui Ciuhandu care stie toate smecheriile si acum sta in concediu medical – daca mergi in primarie este o aglomeratie fantastica, putinii ramasi lucreaza dublu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.