Cosmonautul Dumitru Prunariu vine la „Noaptea Cercetătorilor 2021”, la Timișoara

Cosmonautul Dumitru Prunariu vine la „Noaptea Cercetătorilor 2021”, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Vineri, 24 septembrie, timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentul anual „Noaptea Cercetătorilor”, organizat la Timișoara de către Universitatea de Vest din Timișoara sub genericul „Opening Up Science”.

Sunt pregătite multe activități destinate minților curioase de toate vârstele, cum ar fi zone pline de jocuri, concursuri cu premii, experimente sau expoziții pentru stimularea creativității, a gândirii critice și a curiozității. Programul este desfășurat de cercetători, inventatori și exploratori într-un mod interactiv, educativ și distractiv.

Anul acesta activitățile de la Universitatea de Vest din Timișoara se desfășoară în Amfiteatrul Mare „Ioan Mihai” (la parter) începand cu orele 15:00 și apoi la ExperimentariumTM.  Participarea la toate activitățile este gratuită și este supusă regulilor de respectare a siguranței medicale. Înscrierea la eveniment se poate realiza doar prin completarea online a acestui formular.

„Vă invităm să participați la programul organizat de Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul Nopții Cercetătorilor 2021, care include activități uimitoare din domenii diferite ale științei, acompaniate de magistralele prelegeri susținute de voci importante ale științei: cosmonautul Dumitru Dorin Prunariu, singurul român care a zburat în spațiul cosmic, domnul Marius Ioan-Piso, directorul Agenției Spațiale Române (ROSA), binecunoscutul fizician și cercetător Cristian Presură sau domnul Ioan Dăncuș, de la ELI-NP”, a precizat rectorul UVT, prof.


univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Vor mai conferenția la evenimentul din 24 septembrie și Nichita Cristian, alături de Mircov Vlad, de la CMR Banat Crișana, respectiv Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara, dar și Adina Rău, de la Observatorul Seismologic din Timișoara.

Tot în cadrul evenimentului se vor premia câștigătorii concursului de creație grafică cu tematică științifică intitulat „De la stele către centrul Pământului”, iar lucrările vor fi expuse în Holul Mare al UVT. Tot aici, participanții la eveniment vor putea vizita standurile facultăților UVT. De asemenea, se va organiza și vizita la ExperimentariumTM.

În plus, puteți să vizitați, în data de 25 septembrie (între orele 11-16), Târgul Științescu și Prietenii, găzduit de Observatorul Seismologic din Timișoara și organizat în cadrul proiectului  RecoNnect. Vor avea loc experimente, activități practice, jocuri creative, artă digitală, observații pe discul solar și tururi ghidate ale Observatorului Seismologic.

Evenimentul Noaptea Europeană a Cercetătorilor din 2021 își propune să celebreze știința, cea care a facilitat progresul și deschiderea lumii.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.