„Cronicile viitorilor supereroi”, o inedită expoziție la Kunsthalle Bega din Timișoara, cu...

„Cronicile viitorilor supereroi”, o inedită expoziție la Kunsthalle Bega din Timișoara, cu artiști din șase țări

0
DISTRIBUIȚI

Kunsthalle Bega prezintă, începând cu data de 2 octombrie, ora 18,00, expoziția internațională de grup „Cronicile viitorilor supereroi”, care va fi amenajată în spațiul de pe Calea Circumvalațiunii nr. 10 și al cărei curator este Anca Verona Mihuleț.

Expoziția are ca punct de plecare cartea inventatorului american Ray Kurzweil,  „Danielle: Chronicles of a Superheroine”, care urmărește eforturile unei tinere de a rezolva marile probleme globale cu ajutorul cunoașterii și tehnologiei, și care se dorește a fi un manual pentru lucrurile care vor veni, de la migrație la încălzirea globală, de la diverse forme de competitivitate economică la transformarea emoțională și capacitatea de a împărți.

În timpul vernisajului vor avea loc două performance-uri: „Restaurateur K-Meat Restaurant’s” și „Being Nina”, care prezintă pregătirea unor roluri pentru televiziune și câteva experimente celebre.

„Cronicile viitorilor supereroi, un proiect conceput pe parcursul ultimilor doi ani, funcționează ca un aparat care își propune să analizeze funcția artei în relație cu o audiență tânără care este în căutare de răspunsuri la întrebări legate de trecerea timpului și îmbătrânire, viitorul planetei, relația cu paranormalul sau balansul dintre local și global. Programul de performance-uri și workshop-uri este concentrat pe relația dintre individ și comunitate, arhitectura spațiului de expoziție venind în sprijinul acestei formule de lucru”, explică curatorul Anca Verona Mihuleț.

Artiștii invitați sunt Hyunjin Bek (Coreea de Sud), Adriana Chiruta (România), Baptiste Debombourg (Franța), Heecheon Kim (Coreea de Sud), Fabio Lattanzi Antinori (UK), Lawrence Lek (UK), Dalibor Martinis (Croația), Adina Mocanu (România), Maria Pop Timaru (România), Larisa Sitar (România), Dimitar Solakov (Bulgaria), Stardust Architects (România).

Expoziția va putea fi vizitată la Kunstahalle Bega până în 20 martie 2022, iar până la sfârșitul lunii noiembrie vor mai avea loc două performance-uri ale artistei Adina Mocanu, un atelier coordonat de Adriana Chiruta, un screening și o prelegere on-line susținute de Heecheon Kim, tururi ghidate, unsprezece ateliere creative și educative din programul curatorial propus de Stardust Architects și ateliere interactive de introducere în arta contemporană, pentru copii, coordonate de Mihai Zgondoiu.


Toate detaliile vor fi publicate în timp util pe paginile de social media Kunsthalle Bega: Facebook și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.