Culiță Chiș, suspendat de primarul Dominic Fritz. Care a fost motivul

Culiță Chiș, suspendat de primarul Dominic Fritz. Care a fost motivul

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz l-a suspendat din funcţie pe Culiţă Chiş. Acesta poate fi reintegrat în funcţie, dar trebuie să-l anunţe pe primar cu 15 zile înainte.

Directorul Direcției Tehnice din Primăria Timișoara, funcție pe care a pierdut-o odată cu modificarea organigramei, a fost suspendat din cauza numeroaselor concedii medicale din ultima vreme, lucru facilitat de mai multe articole din Codul Administrativ, edilul-șef invocând „incapacitatea temporară de muncă mai mare de 30 de zile”.

Iată, mai jos, textul Dispoziției emise de primarul Fritz:

„Art. 1. Se constată suspendarea de drept a raportului de serviciu al domnului Chiş Culiţă, director general la Direcţia Generală Drumuri, Poduri, Parcaje şi Reţele de Utilităţi, cauza suspendării fiind incapaciatea temporară de muncă dovedită prin certificatele medicale eliberate de medicii de specialitate conform art.


513, alin (1), lit (i) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

Art. 2. Conform art 513 alin 2 OUG nr. 57/2019, în vederea emiterii actului administrativ de reluare a activităţii, cu 15 zile înainte de data încetării motivului de suspendare de drept, dar nu mai târziu de data luării la cunoştinţă de motivul încetării suspendării, funcţionarul public informează în scris Primarul Municipiului Timişoara.

Art. 3. Cu aducere la îndeplinire a prezentei dispoziţii se încredinţează Serviciului Resurse Umane.

Art. 4. Prezenat dispoziţie se comunică:

Instituţiei Prefectului Judeţului Timiş
Secretarului General al Municipiului Timişoara
Serviciului Resurse Umane
Domnului Chiş Culiţă”, se arată în Dispoziţia semnată de Dominic Fritz şi secretarul general al primăriei, Caius Şuli.

Vă reamintim că Culiță Chiș este unul dintre funcționarii care au contestat în instanță noua organigramă a Primăriei Timișoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.