Politehnica Timişoara a obţinut biletele pentru 16-imile Cupei României. Alb-violeţii s-au impus...

Politehnica Timişoara a obţinut biletele pentru 16-imile Cupei României. Alb-violeţii s-au impus la limită în faţa Lipovei FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a câştigat, nu fără emoţii, jocul în manşă unică din turul IV al Cupei României, în compania divizionarei „C” Şoimii Lipova. A fost 2-1 pentru alb-violeţi pe „Banatul” din cartierul arădean Sânnicolau Mic. Gazdele jocului au reuşit egalarea după un penalty discutabil, dar au mai avut ocazii înainte, fapt care l-a nemulţumit cu siguranţă pe antrenorul Dorin Toma. Victoria a fost adusă de juniorul Tudor Moţiu, care a marcat primul său gol senioral.

Arena care a găzduit în trecut o alb-violetă, localnica Banatul Sânnicolau Mic (între timp dispărută) şi care e de câteva sezoane casa Lipovei, unde se renovează stadionul, arată bine pentru nivelul Ligii 3. Inclusiv gazonul a fost apreciat de toată lumea şi echipa lui Flavius Sabău îşi propune de obicei să joace fotbal.

A existat astfel un echilibru, ţinând cont şi de nevoia de mai mulţi juniori în teren pentru echipa de eşalon superior, care şi-a şi odihnit totodată mai mulţi componenţi. Prima ocazie notabilă a venit prin Benzar, care a tras însă alături din poziţie bună din careu în minutul 29. La poarta cealaltă, un „ex” a dat cele mai multe emoţii, Bogdan Bozian, alături de Trabalka, blocat în minutul 45 de Murariu, revenit în poarta timişoreană cu această ocazie. Scorul a fost deblocat la o eroare a lui Buta, Benzar a profitat şi a preluat mingea primită cadou din braţul tânărului goalkeeper şi a punctat cu un şut în dreapta acestuia.

La reluare oaspeţii au arătat că nu au cedat de tot şi în minutul 66 s-a dictat penalty după o minge pentru care se luptau Murariu şi Bozian. Portarul a protestat vehement şi a fost avertizat, apoi a fost învins de Trabalka de la punctul cu var. Politehnica a revenit însă în ofensivă, încurajată şi obligată de galeria înghesuită într-un colţ al tribunei. Reuşita a venit cu un sfert de oră înaintea ultimului fluier, din centrarea lui Ursu şi capul lui Moţiu, în ciuda opoziţiei lui Buta. Bozian a mai dat o dată emoţii înainte de a fi înlocuit şi astfel s-a scris istoria partidei de pe tărăm totuşi… bănăţean, la sud de Mureş.

Politehnica aşteaptă acum adversar din elită (probabil) în Cupă, dar se pregăteşte de un meci care se anunţă mult mai dificil, sâmbătă, de la ora 13 (televizat), tot în deplasare, cu bucureşteana Metaloglobus.

Şoimii Lipova: Buta – Suslak, Polgar (81, Dolga), D. Popa, Aldan – Gavrilă (88, Al. Hațegan), Salhi, Simion (76, T. Bodri) – Ban (88, Brad), Trabalka, Bozian (88, Ciubăncan). Rezerve: Iliescu – Stoin, An. Rusu, C. Abrudan. Antrenor: Flavius Sabău

Politehnica Timişoara: Murariu – Moţiu, Scutaru (cpt.; 46, Mera), Bocşan, Pamfile – Ignea (46, Lazăr), Zaluschi – Minteuan, Benzar (46, Ursu), S. Costea (57, Sofran) – Haţegan (76, Bîrnoi). Pe bancă: Devenish-Meares – N. Popovici, Zetu, Prodan. Antrenor: Dorin Toma.

Dorin Toma nu a fost foarte încântat de ce a văzut, chiar dacă a folosit o echipă întinerită şi rezerve au rămas alţi puşti născuţi în 2004 – Cristian Zetu şi Narcis Popovici, de la echipa U19, dar şi Răzvan Prodan, recent achiziţionat.

„E o calificare mai departe în Cupa României, după un joc slab făcut de către noi, în ambele reprize.


Din păcate nu am reuşit să gestionăm destul de bine jocul aşa cum ne-am dorit. Chiar dacă am schimbat formula de echipă şi au avut şansa să joace unii jucători care nu au jucat chiar deloc până acum, alţii au jucat foarte puţin, ne dorim mult mai mult şi de la ei şi de aceea am făcut aceste formule de echipe, pentru a avea minute toţi jucătorii din lot (…) Important este că ne-am calificat, indiferent cu cine vom juca, vom juca la victorie şi la calificare. Ne dorim să avem un parcurs cât mai lung în Cupa României, să aducem echipe de Liga I. Şi, meciul acesta deja îl uităm de mâine, căci ne pregătim pentru jocul de campionat”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii, care a apreciat însă jocul tânărului Moţiu.

De partea cealaltă, antrenorul gazdelor, Flavius Sabău, nu a părut foarte afectat de eşec: „A fost un bun antrenament… îmi pare rău pentru că cred că puteam obţine mai mult din el, dar rămân cu partea bună, că, în sfârşit am jucat bine 4-3-3-ul pe care mi-l doresc, am jucat bine şi pe faza defensvă şi eu zic că ne-am creat multe situaţii şi de atac, cu o echipă foarte competitivă, ceea ce e foarte bine pentru noi. La 1-1 am sperat să nu am prelungiri (râde). Evident am sperat să marcăm şi golul 2, pentru că era o performanţă istorică pentru noi să aducem o echipă de Liga I în Cupă (…) Astăzi (Bozian) a intrat bine, sunt mulţumit şi de Raul Buta, chiar dacă a făcut o greşeală majoră, eu zic că per total a apărat bine şi, ce mă bucură, e că nu a căzut psihic, la portar e foarte important mentalul, şi sper să fie o experienţă bună pentru el, chiar dacă noi am pierdut, şi el să crească în valoare”.

Galeria alb-violetă a fost prezentă în număr mare în judeţul vecin la mijloc de săptămână, fanii au întârziat totuşi la arenă din cauza traficului, sosind la arenă cu zeci de maşini în coloană. Atmosfera a fost una plăcută, fără replică din tribuna gazdă (populată pe ici pe colo mai mult tot după fluierul de start) la atacurile asupra rivalei de pe Mureş – UTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.