Politehnica nu a mai cedat pe final şi s-a impus în Cupă...

Politehnica nu a mai cedat pe final şi s-a impus în Cupă la Slobozia. Alb-violeţii, pentru a doua oară la rând în optimi

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Politehnica Timişoara a depăşit perioada nefastă din Liga 2 cu un succes în Cupa României. Alb-violeţii au punctat o dată, dar suficient de această dată, la Slobozia, unde s-au impus cu 1-0 în faţa Unirii. Reuşita a fost una specială, Octavian Ursu şi-a spălat din păcatele rundei trecute cu Ciucul, marcând superb de la distanţă.

Cu moralul scăzut, dar susţinuţi de o parte din suporteri şi la mijloc de săptămână în Ialomiţa, alb-violeţii au avut ceva emoţii în prima parte. Suciu a trimis periculos în minutul 22, dar pe direcţia australianului Harrison Devenish-Meares, care a şi făcut un joc mare la debutul într-un meci oficial pentru timişoreni. După o ratare mare şi de partea Politehnicii, au fost altfel de emoţii pe finalul reprizei. Mera şi Pamfile s-au accidentat, problema fiind mai gravă pentru cel din urmă. Iar la capătul a cinci minute de prelungiri amfitrionii au mai avut o şansă de gol.

Mustacă (min. 48) putea şi el să deschidă scorul pentru Unirea, dar a fost tot imprecis precum colegii săi. O schimbare inspirată s-a dovedit a fi imediat Tavi Ursu. În minutul 62 acesta a recepţionat de la Zaluschi mingea şi putea scăpa singur cu portarul, dar a observat poziţia avansată a lui Poiană şi a trimis de la vreo 35 de metri peste acesta. După gol bănăţenilor le-au ieşit mai multe lucruri, dar nici nu au mai cedat în defensivă.


Devenish-Meares şi-a salvat totuşi echipa în minutul 87 la „capul” lui Turcu.

Spiritele s-au încins pe final. Haţegan i-a plătit o poliţă lui Lazăr, care l-a tras mai devreme când „americanul” era întins pe gazon. Mijlocaşul ofensiv al Politehnicii a avut o intrare întârziată mai dură, dar fundaşul a replicat cu un cap în gură şi ambii au fost apoi eliminaţi, deşi oaspetului i se putea indica doar „galben”.

Politehnica face astfel din nou pasul către optimi, după ce anul trecut U Craiova 1948 a fost depăşită pentru a da piept cu Astra (scor 1-2). Pentru elevii lui Dorin Toma urmează deplasarea pe terenul celor de la Viitorul Pandurii, duminică, în campionat.

Unirea Slobozia: Poiană – Ibrian, G. Lazăr, Perju, C. Toma (cpt.) – Cruceru (69, Turcu), V. Suciu (30, Traşcu) – Bolohan (46, Dorobanţu), Greu, M. Matei (46, Mustacă) – G. Ivan (46, Al. Stoica). Pe bancă: Ciupercă – D. Mihai, M. Lemnaru, I. Dinu. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Politehnica Timişoara: Devenish-Meares – Moţiu, Mera (cpt., 46, Scutaru), Bocşan, Pamfile (46, Oanea) – Ignea, Lazăr – Minteuan (55, Sofran), Zaluschi (69, Haţegan), Bîrnoi – Gerbi (55, Ursu). Pe bancă: Murariu – S. Costea, D. Andrei, Prodan. Antrenor: Dorin Toma.

„A fost un joc foarte bun, în care ne-am autodepăşit, am avut atitudinea şi determinarea pe care ne-o dorim să o avem la fiecare joc. Am trecut de acel minut 90, băieţii au dat dovadă de o disciplină pe care trebuie să o vedem şi în jocurile viitoare. Trebuia să gestionăm la fel şi celelalte jocuri pe care le-am avut înainte. Felicit jucătorii în primul rând pentru modul în care au gestionat jocul, pentru modul cum s-au dăruit şi au dat dovadă de spirit de sacrificiu. Toţi băieţii au făcut un joc foarte bun şi îi felicit încă o dată pentru această calificare!”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

Daniel Benzar nu a efectuat deplasarea din cauza unei accidentări. „Benzar a avut o problemă medicală şi am hotărât împreună să nu facă deplasarea şi să fie apt pentru jocul viitor”, a precizat Dorin Toma. Dacă înlocuirea lui Ioan Mera, lovit uşor, era prevăzută la pauză, Claudiu Pamfile a suferit din păcate o entorsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.