Dacian Cioloș, ofertă de reîntoarcere la guvernare: premier USR PLUS

Dacian Cioloș, ofertă de reîntoarcere la guvernare: premier USR PLUS

0
DISTRIBUIȚI

Dacian Cioloș a făcut o ofertă celor de la PNL, vineri, de la Cluj-Napoca, pentru revenirea la guvernare: „Să facem o propunere de premier”.

În timpul unei dezbateri între candidații la șefia USR PLUS, organizată la Cluj-Napoca, Dacian Cioloș a spus că, pentru a avea garanția că reformele USR PLUS vor fi îndeplinite, propune un premier din partea USR PLUS.

„Dacă avem garanţii şi ne putem lua garanţii că putem face aceste reforme, are sens să rediscutăm de o reintrare la guvernare.


Dar asta presupune să ne luăm aceste garanţii. Și eu vă lansez o idee care poate părea provocatoare. Cred că cea mai bună modalitate prin care să ne asigurăm că, dacă intrăm din nou la guvernare, putem face reforme este – de ce nu? – să propunem celor de la PNL şi UDMR, dacă mergem în continuare împreună, să facem o propunere de premier, care să-şi asume aceste reforme în numele Guvernului”, a spus Cioloș.

Cioloș a spus că nu mai vrea ca USR PLUS să fie „în umbra” PNL și, „decât să fim un partid umbră al PNL-ului, care face cu noi ce vrea, atunci mai bine ne gândim şi la opoziţie”.

Dacă oferta de premier USR PLUS va prinde, atunci Cioloș spune că ar rămâne de „de împărțit”, șefia Senatului și Camerei Deputaților, despre care dă de înțeles că le-ar ceda PNL-ului. „Este putere de împărţit, Parlamentul: Senatul şi Camera Deputaţilor sunt structuri cu putere, aşa încât poate să existe un echilibru de putere”.

În ceea ce privește alegerile anticipate, Cioloș a spus că „sunt o soluţie”, dar nu această decizie nu depinde de USR PLUS, ci de PSD, iar el consideră că nu trebuie „să ne facem planuri pornind de la propteala numită PSD”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.