Un jucător major pe piaţa băuturilor alcoolice şi-a inaugurat depozitul de la...

Un jucător major pe piaţa băuturilor alcoolice şi-a inaugurat depozitul de la Dudeștii Noi: „Cel mai mare din Europa de Est” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Compania Diageo, lider global pe piaţa de băuturi alcoolice, şi-a inaugurat noul depozit din zona Timişoarei, la Dudeştii Noi. Investiţia are o importanţă economică pentru întreaga regiune. Nu mai puţin de 12 ţări vor fi deservite prin intermediul partenerului FM Logistic, proprietarul platformei pe care se află şi noul hub.

Noul hub al companiei este operat de FM Logistic, într-o locaţie care a adus deja un plus economic enorm comunei Dudeştii Noi. La inaugurarea depozitului celor de la Diageo au participat mai multe oficialităţi din Timiş, precum vicepreşedintele CJT, Alexandru Proteasa, primarul comunei Dudeştii Noi, Ion Goşa, sau reprezentanţi ai autorităţilor vamale, cât şi reprezentanţii companiilor.

„Acest proiect a început acum trei ani de zile şi cu FM Logistic am început să lucrăm acum doi ani. Aşteptam de mult timp acest moment şi e minunat că am ajuns aici. Diageo e un lider mondial în distribuirea băuturilor alcoolice premium iar România este o piaţă foarte importantă pentru noi. Acest depozit va alimenta 12 pieţe europene şi va fi cel mai mare din Europa de Est. Reduce semnificativ timpul parcurs de produs de la locul de producţie până la consumator. Producem majoritatea băuturilor noastre în Scoţia şi Irlanda şi în mod normal le expediem de acolo către estul continentului. Dar acum, prin acest hub putem să expediem în 48 de ore către clienţii noştri din zonă. E un serviciu mult mai bun pentru clienţi şi, desigur, putem să contribuim la creşterea regiunii, a României şi a acestei părţi a Europei”, a spus Michael Holm, Director General al Diageo pentru Europa de Est.

„Suntem bucuroşi să inaugurăm acest proiect mare alături de voi. În România şi în Rusia, de unde vin eu, ne place să bem un păhărel din când în când. Pentru mulţi oameni pare incredibil de simplu să comanzi o băutură. Diageo vă poate spune că nu e nimic simplu în a produce şi marketa băuturi alcoolice. Eu vă spun că nu e nimic simplu în a importa, depozita şi distribui aceste produse… În 2020 februarie am ajuns la o înţelegere cu Diageo şi ne-a luat un an şi jumătate să reuşim să îndeplinim toţi paşii tehnici şi legali (…) FM Logistic se mândreşte cu sprijinul acordat la dezvoltarea Diageo în Europa de Est, valorificând noul nostru antrepozit fiscal de depozitare pentru băuturi alcoolice din România”, a adăugat Alexander Pavlov, Country Manager FM Logistic.

Conform datelor furnizate de companie, 12,6 milioane de litri şi peste 20 milioane de sticle de produse Diageo vor fi trimise către şi din noul depozit.


Compania are un sistem inteligent care urmăreşte produsul până la centrele de distribuire din fiecare ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.