Doar două paturi de Terapie Intensivă mai sunt libere, în Timiș, pentru...

Doar două paturi de Terapie Intensivă mai sunt libere, în Timiș, pentru pacienții cu COVID-19

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-57339229">

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, astăzi, la nivel național există 1.239 de paturi de ATI destinate exclusiv pacienților cu COVID-19. Dintre acestea, 1.116 sunt ocupate.

În București sunt avizate de DSP 254 de paturi de ATI pentru pacienții cu COVID-19.

La nivel național sunt libere 23 de paturi la Terapie Intensivă pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt doar două astfel de locuri libere în acest moment.

Autoritățile au transmis că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situația paturilor ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate este următoarea: Bihor – 1, București – 2, Cluj – 3, Constanța -1, Covasna – 1, Dolj – 4, Harghita – 2, Mureș – 2, Sibiu – 5 și Timiș – 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.