Dominic Fritz se laudă cu milionul alocat proiectelor sportive prin Apelul 4/2021....

Dominic Fritz se laudă cu milionul alocat proiectelor sportive prin Apelul 4/2021. Susţinătorii echipei de fotbal Politehnica sunt revoltaţi

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz s-a lăudat joi seara pe reţelele sociale cu alocarea unui milion de lei pentru sport prin Apelul de proiecte 4/2021. Mesajul edilului a stârnit rapid multe comentarii, în special din partea susţinătorilor Politehnicii Timişoara, club al cărui proiect a rămas pe dinafară.

„Redirecționăm banii, încă din primul an de guvernare locală, spre inițiative sportive care vin din comunitate pentru încurajarea sportului de masă și de la vârste mici. Soluția pentru a face din Timișoara, din nou, o campioană nu este să importăm echipe de-a gata, ci să creștem sportivi. Planul, la care m-am angajat anul trecut, este să extindem baza de selecție locală pentru nivelul profesionist, în viitor. Am finanțat cu un milion de lei, prin Centrul de Proiecte, acțiunile care susțin accesul și performanța timișorenilor, de toate vârstele și din toate cartierele, în dans sportiv, fotbal, rugby, scrimă, judo, jogging, sporturi nautice. Centrul de Proiecte tocmai a publicat rezultatele primei etape de evaluare. 12 dintre cei 18 aplicanți eligibili au trecut de această primă etapă, după care urmează etapa de contestații și anunțarea câștigătorilor finali. Felicitări tuturor!”, a scris Fritz pe pagina sa de Facebook.

Astfel, cea mai mare sumă alocată per proiect acum a fost de 75.000 de lei.


De ea beneficiază cluburi precum Alergotura (proiect: PROmovarea ACTIVităților de alergare pentru iubitorii de mișcare în cadrul evenimentului Timișoara City Marathon 2021 – PROACTIV), CSU Politehnica Timişoara (Cupa Mondială pentru juniori la proba de floretă feminin – 2021), Clubul Sportiv Şcolar Nr. 1 (Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Timișoara – Tradiție, valori și performanță în sportul Timișean), ACS Floreta Timişoara (Viitorii campioni ai scrimei sunt din Timișoara), CFR Timişoara (Timișorenii joacă Futsal) şi ACS FC Juventus Timişoara (Eurocup Kids 2009) iar Asociația Clubul de Dans Sportiv SPORTIM Dance a primit şi ea o sumă apropiată – 73.235 pentru „Susținerea și promovarea dansului sportiv de performanță 2021”. Restul listei poate fi consultată AICI.

Fiecare proiect a avut un punctaj. Pe „dinafară” au rămas, printre altele, un club de biliard cu „Timișoara Open 2K21”, Haltere Club Timişoara (Susținerea și promovarea sportului olimpic haltere), dar şi Politehnica Timişoara (fotbal) cu proiectul „Îmbunătățirea performanțelor sportive prin monitorizarea GPS a fotbaliștilor Politehnicii Timișoara”, care a primit un punctaj sub standard – 72,33, suma solicitată fiind tot de 75.000 lei. Proiectul prevedea în principal monitorizarea specializată a grupelor de Elită (U16, U17 şi U19) ale alb-violeţilor. Suporterii echipei s-au revoltat pe pagina primarului. Conform unui oficial al clubului se va face cu siguranţă contestaţie, sperându-se la un punctaj superior şi aprobarea proiectului în final. „La Poli nu se face sport de masă şi pentru vârste mici?”, a fost mesajul retoric postat de Cristian Romoniţă, membru în board-ul de conducere al clubului.

Alţi internauţi i-au cerut lui Dominic Fritz să-şi îndrepte atenţia către infrastructura sportivă locală precară.

1 COMENTARIU

  1. Poza este de la un eveniment rugbistic dedicat copiilor. Primăria nu a alocat nici un ban, dar a fost domnul primar sa facă poze ca sa dea bine. Este cea mai mare greseala din istoria orașului, mulți din părinții micuților prezenți votandu-l. Sa te lauzi ca ai făcut pt copii ceva și tu sa dai bani din bugetul local pt dezaxati sexual înseamnă rusine. Doresc tuturor timișorenilor sănătate și numai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.