Elevii din Timiș s-au întors în clase. Cursurile se mută în online...

Elevii din Timiș s-au întors în clase. Cursurile se mută în online doar dacă rata de infectare cu coronavirus trece de la 6 la mia de locuitori

0
DISTRIBUIȚI

Elevii din Timiș, cu excepția celor din comuna Bucovăț, unde rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 7,27 la mia de locuitori, s-au întors de azi în băncile școlilor.

Alte trei comune se apropie și ele de varianta cursurilor on-line. Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, când o localitate atinge rata de infectare de șase la mia de locuitori, școlile se închid și cursurile se mută în on-line.

Este vorba despre Giulvăz, unde ieri rata de infectare era 5,51, Denta, cu 5,28 și Secaș cu 5,13 rată de infectare.

În total, 102.976  din județ sunt înscriși la cursuri în anul școlar 2021-2022.

În unitățile de învățământ trebuie respectate regulile sanitare din pandemie: mască de protecție, distanțare fizică și se recomandă vaccinarea anti-covid.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Direcția de Sănătate Publică, 3.851 de cadre didactice sunt vaccinate cu ambele doze, precum și 2.654 de cadre auxiliare și nedidactice. În privința elevilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani, 3.590 sunt vaccinați cu prima doză, dintre care 3.108 au primit si doza a doua.

„Colegiul Național Bănățean crede în valori. Aceasta este și tema din acest an școlar: „Valoare și culoare”. Pentru că TU ești un realizator de valori, un purtător de valori, te invităm să împărtășim împreună, în prima zi de școală, emoțiile de început de an școlar!”, au transmis reprezentanții unității de învățământ, una dintre cele mai căutate din Timișoara.

Anul școlar va avea 34 de săptămâni, va fi împărțit în două semestre și se va încheia în 11 iunie 2022.

Semestrul I va avea 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea va avea 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022, cu includerea programului „Școala Altfel”, în perioada 8 – 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Vacanțele elevilor sunt programate astfel:

25 – 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;

23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;

15 aprilie 2022 – 1 mai 2022: vacanța de primăvară;

11 iunie 2022 – până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie în 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie în data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

Astăzi, peste 250 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș alături de jandarmi și polițiști locali, au acționat în zona unităților de învățământ din județ, pentru un început în siguranță al noului an școlar.

„Fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale polițiștilor, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală. Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară se vor deplasa, pe parcursul anului școlar, la sediul unităților de învățământ preuniversitar, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță în școli şi pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite.

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în zona adiacentă şcolilor, pentru fluidizarea şi siguranţa traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ și pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care să fie implicați elevii.


Polițiștii timișeni vor  intensifica activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi și vor controla unitățile economice din zona adiacentă școlilor, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor”, au transmis, azi, reprezentanții IPJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.