Eşec sever pentru Politehnica după ce a condus pe terenul lui Metaloglobus....

Eşec sever pentru Politehnica după ce a condus pe terenul lui Metaloglobus. Dorin Toma: „Am căzut pe final”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Politehnica a pierdut în deplasarea din cartierul bucureştean Pantelimon după ce a deschis scorul prin Octavian Ursu. Gazdele de la Metaloglobus au revenit mult mai hotărâte după pauză şi au înscris de nu mai puţin de patru ori, dintre care trei reuşite au fost consemnate în ultimul sfert de oră. 4-1 a fost scorul final în favoarea gazdelor.

Cu destule absenţe, Oanea fiind ultimul pe această listă, alb-violeţii au deschis scorul devreme prin Octavian Ursu în minutul 9, după o deviere oarecum norocoasă în careu. Bănăţenii au mai avut şansa de a face 2-0, dar acelaşi Ursu a trimis alături la doar trei minute distanţă. „Metalo” a preluat apoi frâiele jocului, dar fără a fi periculoasă, până în minutul 58, când nou intratul Enache a înscris după o centrare la bara a doua, Păduraru scoţând balonul de după linie. Politehnica a revenit apoi cu noi şanse la poarta lui Gavrilaş, dar Ignea, în două rânduri, apoi Pamfile (76) au ratat ţinta. După ultima ocazie, la poarta cealaltă Ov. Herea a profitat de poziţionarea fundaşilor, a pătruns şi a şutat. Păduraru s-a opus cu picioarele dar mingea a sărit la un alt nou intrat la pauză, Florescu, marcator din câţiva metri.

Coşmarul a fost întregit de o serie de alte erori defensive pe final. În minutul 82, acelaşi Ov. Herea a preluat şi a punctat fără probleme din careu, apoi, în primul minut al prelungirilor intervenţia lui Păduraru, care era să se şi accidenteze, a fost considerată fault la Florescu iar Cl.


Herea, fratele mai mic al căpitanului, a punctat şi el.

O înfrângere dură care trimite echipa alb-violetă în a doua jumătate a clasamentului, cu doar şapte puncte în şase meciuri. În weekend-ul viitor la Timişoara vine o altă trupă „rănită” – Csikszereda.

Metaloglobus Bucureşti: Gavrilaş – Sîrbu (46, Grosu), D. Lung, Caramalău, Sava – L. Mihai (46, Pandele), Al. Coman (72, Al. Lazăr) – Plumbuitu (46, An. Florescu), Cl. Herea, Potecea (46, Al. Enache) – Ov. Herea (cpt.). Pe bancă: Nedelcovici – Cazan, Stere, E. Vraciu. Antrenor: Nicolae Grigore.

Politehnica Timişoara: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Bîrnoi (46, Zaluschi), Ignea, Lazăr, D. Andrei (80, Moţiu) – Benzar (80, Gerbi), Ursu (88, Haţegan). Pe bancă: Murariu – Bocşan, Minteuan, S. Costea, Prodan. Antrenor: Dorin Toma.

„A fost un joc controlat de către noi în prima parte, cu o posesie bună, am intrat la cabine în avantaj. Din păcate accidentarea lui Bîrnoi ne-a dat puţin peste cap, dar am controlat şi aşa primele 10-12 minute, după care ne-am prăbuşit. Am primit două goluri foarte repede, nu am fost atenţi, nu am fost concentraţi şi, de acolo, din punct de vedere psihic, am căzut pe final. Drept dovadă acest rezultat este ruşinos”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

„Nu avem nicio scuză din acest punct de vedere. Chiar dacă s-a accidentat Oanea, avem jucători care să-l suplinească, a jucat Pamfile foarte bine şi în meciul de Cupă şi în meciul de azi. Am controlat jocul, dar din păcate nu am reuşit să-l gestionăm foarte bine fizic după ce am luat primele două goluri. După care nu am mai reuşit să revenim… Fotbalul greşeala aşteaptă… Mai ales având şi 1-0, trebuia să fim mai determinaţi, am greşit cu toţii, vom analiza jocul, vedem ce este de făcut, important e să ne revenim cât mai repede şi să mergem mai departe”, a conchis tehnicianul „Băieţilor în ghete”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.