Eufonia – limbajul muzicii. O nouă ediție a celui mai important festival...

Eufonia – limbajul muzicii. O nouă ediție a celui mai important festival de muzică clasică de cameră din vestul României

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a patra ediție a festivalului Eufonia – cel mai important festival de muzică clasică de cameră din vestul României, născut din dorința organizatorilor de a contribui la dezvoltarea cultural-educativă a Banatului prin includerea acestui gen muzical în circuitul cultural regional – începe la Timișoara în data de 13 septembrie.

Ediția din acest an reunește 12 muzicieni internaționali de excepție, care vor concerta și vor preda cursuri de măiestrie la Timișoara și în vestul României.


Artiștii invitați vor susține în fața publicului patru concerte extraordinare cu participanții la cursurile de măiestrie, zece concerte educaționale, douăsprezece cursuri pentru 50 de tineri muzicieni din patru țări, o conferință susținută de Angelica Postu și două concerte sociale.

Evenimentele muzicale vor avea loc la Timișoara, Lugoj, Sânnicolau Mare, Jimbolia și zona rurală din vestul României, din  dorința de a contribui la includerea acestor localități pe harta culturală europeană și de a include unele monumente arhitecturale precum castelul Nako din Sânnicolau Mare sau biserica romano-catolică din Jimbolia în circuitul cultural regional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.