Formația Ceitrei a cucerit un premiu important la festivalul Posada Rock

Formația Ceitrei a cucerit un premiu important la festivalul Posada Rock

0
DISTRIBUIȚI

Formația arădeană CEITREI a cucerit premiul întâi acordat de juriul festivalului Posada Rock, eveniment ce s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în Câmpulung Muscel. Prima ediție a festivalului Posada Rock a avut loc în 1986, și încă de la început s-a dorit a fi un festival concurs, desfăşurat pe parcursul a trei zile. Printre artiștii care au concertat în acest an la Posada Rock s-au numărat Rotting Christ, Jinjer și Dark Tranquillity. Marele premiul al festivalului, de 2.000 de euro a fost cucerit de Gunshee, iar premiul cucerit de arădenii de la CeiTrei a fost în valoare de 1.000 de euro.

„Suntem mai mult decât recunoscători unuia din cele mai mari festivaluri din România! Mulțumim “Posada Rock” pentru primul premiu prețios in portofoliul “CEITREI”. Mulțumim publicului și tuturor celor care cred in noi! Rock Will Never Die!“au transmis membrii formației.

Trupa a luat naștere în luna februarie a anului trecut la inițiativa lui Ciprian Mateian și Tiberiu Back.

Tiberiu Back este un adevărat veteran al scenei muzicale arădene. A început în 1986 la Mezzo Mix Band. În 1996 a plecat pe vase de croazieră cu Domino Band și în vacanțe prin cluburi de jazz. În 2008 și 2009 acesta și-a desfășurat activitatea în trupele Waw cu Cipri și Petro, respectiv în Mamaia la trupa Vega Band. În 2013 se stabilește la București cu trupa Atelier, unde și-a petrecut o mare parte din carieră muzicală. Din anul 2020, oficial face parte din trupa CEITREI, care după spusele lui este „cel mai bun proiect din toată cariera mea”.

Ciprian Mateian are peste 30 de ani de activitate în domeniu, deci și el un adevărat veteran în scena muzicală băimăreană. În anii ’90 a făcut parte din trupa băimăreană BMG (Baia Mare Group), cu care a lansat unul din albumele devenite cult în muzică rock românească, „Seven Steps”.


A fost membru fondator al Găștii de Acasă, grupul de prieteni muzicieni băimăareni din jurul lui Narcisa Suciu și Paula Seling. Talentul de showman, compozitor, vocea și tehnică la chitară au dus la invitațiile de a fi membru al grupurilor Compact, Mircea Rusu și Mircea Tudoran (Sincron). În ultimii ani, Cipri a colindat lumea întreagă în calitate de muzician profesionist pe vase de croazieră, împreună cu soția lui Lorena în formulă duo Alphard. Stabilit în Arad, Cipri și-a lansat în 2019 propriul studio de producție. În anul 2020, își continuă drumul în cariera să muzicală la chitară și voce în trupa CEITREI.

Sergiu Nădăban este cel mai tânăr membru din trupă. Și-a început oficial activitatea de muzician profesionist în anul 2010 alături de trupa Charisma, la Festivalul de muzică ușoară pentru copii și tineret „MUZRITM”, unde a fost desemnat cel mai bun solist instrumentist al festivalului. În 2012, la sfatul lui Lucian Nagy, participă la școala de vara internațională „Groove School” la Valencia în cadrul Berklee College of Music, unde este desemnat cel mai bun student al programului și primește o bursă „Full Tuition” pentru 2013 la unul din programele de top de vară „5 Week Performance Program” la Boston, în cadrul Berklee College of Music. În 2016 urmează cursul de Live Sound Engineering în cadrul SAE București, avându-l că profesor pe inginerul de sunet Radu Layer-Dobra. În 2017 termină Facultatea de Muzică și Teatru în Timișoara, secția Pedagogie, an în care se alătură și trupei de metal din Petroșani, Gothic, având concerte atât în țară cât și în Germania și Cehia. Tot în 2017, acesta se alătură și trupei timișorene, Kultika, cântând la unul din cele mai renumite și poate singurul festival de muzică metal extrem din România, Rockstadt Extreme Fest la Râșnov. În 2018, se alătură probabil uneia din cele mai importante trupe din scenă black metal românească și internațională, Sur Austru, continuarea mult apreciatei trupe timișorene Negură Bunget. În 2020 i se alătură lui Dragoș Moldovan, câștigător Vocea României 2019, și trupei CEITREI și își deschide studio de înregistrări și mix la Arad, JoyLive Sound.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.