Fostul viceprimar Dan Diaconu critică administrația din care face parte pentru lipsa...

Fostul viceprimar Dan Diaconu critică administrația din care face parte pentru lipsa reparațiilor la școli: „Nici un trafalet nu s-a ridicat” UPDATE Ruben Lațcău: „Mica mafie a reparațiilor”

0
DISTRIBUIȚI

Fostul viceprimar Dan Diaconu își atacă din nou colegii de alianță, de această dată pe tema lucrărilor care se făceau, vară de vară, la unitățile de învățământ din oraș.

„Ați putea crede că e o metaforă, ceva ce să înlocuiască cuvintele insuficient, sau mai puțin decât ar fi fost necesar. Nu, de data aceasta zero înseamnă zero=nimic. Nici un trafalet nu s-a ridicat, nici o țeavă nu s-a reparat, nici un metru de parchet, nimic. Ce ne aduce această competentă non-acțiune? Copii care fac cursurile pe holuri, școli care au revenit la cursuri de după amiaza, avarii peste avarii care nu se rezolvă, directori disperați, dar și înfricoșați și fără curajul de a vorbi. Speranțe pentru viitor? În departamentul ce se ocupă de școli (anterior sau ulterior noii organigrame a primăriei) nu mai lucrează nimeni. Metaforă pentru lenevie sau lipsă de implicare? Nu. Din nou, literalmente, lucrează zero oameni”, a transmis consilierul liberal Dan Diaconu.

El le reproșează edililor de la USR PLUS, alături de care teoretic ar trebui să conducă orașul, că nu au început niciun proiect cu fonduri europene lăsate moștenire de fosta administrație.

„Un simplu exemplu. Pentru ca Liceul Ungureanu să fie reabilitat (proiect de peste cinci milioane de euro) trebuie ca el să fie eliberat. Asta se știe de doi ani și în acest sens s-au pregătit și renovat spații la Liceul CFR, gândite împreună cu cei de la Ungureanu, astfel încât nimic să nu oprească acest șantier. Credeți că s-a făcut ceva pentru mutarea temporară? Zero. O parte din spațiile modulare noi construite anul trecut în unele dintre școli nu sunt nici acum autorizate și nu pentru că au vreo hibă fizică, ci pentru că nimeni nu a făcut acest minim efort. Iar elevii au ajuns pe hol. Știu, reformă, dinozauri, incompetenți, hoți… scăpăm de ei. Până atunci, învățăm pe holuri, în schimburi, punem părinții la contribuție și așteptăm vremuri mai bune. Trist”, a mai transmis consilierul municipal Dan Diaconu de la PNL.

UPDATE Deși s-au întâlnit la ședința de astăzi a consiliului local, Ruben Lațcău a ținut să-i răspundă partenerului de alianță tot pe Facebook.


Actualul viceprimar și-a început mesajul menționând că „situația infrastructurii publice școlare din Timișoara este una critică. Din cele 61 de școli din rețeaua publică și cele peste 200 de corpuri de clădire pe care primăria le administrează, majoritate sunt într-o stare deplorabilă. Ultima școală nouă construită în Timișoara s-a recepționat în anii ‘90”.

„Pe vremea în care era vice domnul Diaconu a luat decizia să facă reparațiile în școli cu muncitori de la Colterm. Practic am scos instalatorii și muncitorii din centrale și i-am pus să dea cu trafaletul prin școli și prin spitale. Am împușcat 2 iepuri dintr-o lovitură: ne-am asigurat că nu mai avem nici cine să ne întrețină instalația de termoficare și, în același timp, că facem lucrări de slabă calitate cu oameni nespecializați. De ce ar face cineva așa ceva? Răspunsul îl găsim la partid. Doamna din primărie care se ocupa în administrația precedentă de școli, domeniu aflat direct în subordinea fostului viceprimar Diaconu, era colegă și subalternă și pe linie de partid. Directorul general de la Colterm era trezorierul PNL Timișoara (a fost dat afară între timp din postul de director), alt subaltern politic al viceprimarului care era președinte de filială locală pe atunci. Și cine credeți că era directorul comercial de la Colterm pe departamentul care se ocupa de reparații? Soțul protejatei din primărie, alt coleg și subaltern politic. Iar ca treaba să fie treabă, directorul comercial adjunct, cel ce făcea recepția și se ocupa direct de contractul cu primăria era fratele șefei din primărie, cumnatul directorului și tot subaltern politic al fostului viceprimar. De directorul general ne-am scăpat, cel comercial a fost dat afară, iar pentru doamna din primărie domnul Diaconu s-a luptat să rămână șefă. Echipa de reparații a fost împărțită în două, o parte din oamenii specializați pe energie s-au întors la Colterm să pregătească rețeaua de termoficare de iarnă iar cealaltă parte au fost dedicați în totalitate avariilor din școli. Pe acest contract de reparații nu s-au reparat doar școli, ci și clădirile primăriei. Reparațiile la cabinetele directorilor, ale primarului, ale viceprimarului, tot echipa de reparații de la Colterm le întocmea”, spune replica lui Ruben Lațcău.

„Ca să pun o cifră pe minciunile domnului Diaconu spun doar atât: în 2019 primăria a cheltuit în tot anul 5,8 milioane de lei pe acest contract, aici intrând și reparațiile de birouri, săli de sport sau alte clădiri publice. În 2020 am cheltuit 3 milioane de lei pe școli întregul anul. Acum până pe 31 august peste 2 milioane de lei, iar până la sfârșitul anului vom depăși suma de anul trecut. Asta în contextul în care o parte din instalatori au fost mutați să pregătească rețeaua de termoficare de iarnă. Anul acesta am rezolvat avarii la: PP3, Casa Verde, PP30, PP23, Liceul Lenau, Ungureanu, Arte, PP37, Azur, Ana Aslan, PP29, Tehnologic de Vest, PP3, PP31, PP36, mai sunt 11 în lucru acum. Am reabilitat și curți de școli la Liceul Azur, Generală 16, PP 28, 11, 32, 53, Ion Vidu. Și mai avem în derulare și alte lucrări mari de reparații”, a încheiat viceprimarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.