Imagini rare, cu o haită de lupi, filmate într-o pădure din Banat...

Imagini rare, cu o haită de lupi, filmate într-o pădure din Banat VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Imaginile extraordinare cu lupi într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului au fost filmate de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației rezervației.

Deși România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Uniunea Europeană, animalele sunt văzute foarte rar în libertate.

O cameră de monitorizare a faunei dintr-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului a reușit să surprindă mai multe imagini cu o haită de lupi. Animalele se odihnesc sau caută urme ale unor eventuale prăzi.

„Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră.


Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă”, scrie în textul care însoțeste filmarea de pe pagina de Facebook Romsilva.

Specialiștii spun că în majoritatea cazurilor, o haită are în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la trei ani. Câteodată pot să apară și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului este administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, se află în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare.

1 COMENTARIU

  1. Filmulețul ne arată doi Șacali nicidecum Lupi. În pare rău de pregătirea de Romsilva a oamenilor din domeniu care nu știu să deosebească Lupii de Șacali, tot la fel fac și numărătoarea animalelor sălbatice din domeniul lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.