Începe admiterea de toamnă la Universitatea Politehnica din Timișoara

Începe admiterea de toamnă la Universitatea Politehnica din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Absolvenții de liceu care, din diverse motive, nu au putut participa sesiunea de admitere din vară sau nu au fost admiși acolo unde își doreau au acum o nouă șansă, în sesiunea de admitere de toamnă, la Universitatea Politehnica Timișoara.

În societatea tot mai tehnologizată a zilelor noastre, învățământul ingineresc devine tot mai important, iar absolvirea unei facultăți din cadrul UPT, una dintre cele mai prestigioase universități tehnice, cu o tradiție de peste 100 de ani, garantează o meserie și un job bine plătit și căutat pe piața muncii.

Universitatea Politehnica Timișoara a întreținut, încă de la înființare, o bună relație cu întreprinderile din zonă și a contribuit, prin specialiștii pe care i-a format, la afirmarea Timișoarei drept cea mai puternică zonă economică a României, cu o dezvoltare industrială accelerată.

În 2012 a mai făcut un pas în direcția apropierii de mediul economic, înființând, în premieră națională, Comitetul Director al UPT, o structură formată din conducătorii celor mai importante întreprinderi din zonă, ce gestionează circa 80.000 de locuri de muncă.


Prin intermediul acestuia, studenții UPT au șansa de a urma stagii de practică la cele mai mari companii și chiar de a fi angajați, part-time sau full-time, încă din perioada studiilor.

Nu în ultimul rând, Timișoara, unul dintre cele mai dinamice din țară, a fost și rămâne unul dintre cele mai atractive orașe, atât ca viață studențească în sine, cât și ulterior, oferind absolvenților reale oportunități, în condițiile în care dezvoltarea economică accelerată înseamnă și creșterea necesarului de specialiști.

De asemenea, UPT le oferă studenților săi cele mai bune condiții pentru desfășurarea activităților didactice dar și recreative: cazare în căminele proprii, modernizate, pentru toți solicitanții, masa în cantinele proprii, la prețuri subvenționate, cea mai mare bază sportive din țară, cea mai modern bibliotecă universitară, cele mai mari burse studențești, săli de curs, amfiteatre, laboratoare moderne, dotate cu toate echipamentele necesare etc.

Mai multe detalii despre admiterea la Universitatea Politehnica Timișoara, care începe în 4 septembrie cu înscrierile online, se găsesc pe pagina UPT (www.upt.ro), în secțiunea dedicată admiterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.