Iohannis, mesaj de susținere pentru Cîțu înainte de alegerile din PNL: „Această...

Iohannis, mesaj de susținere pentru Cîțu înainte de alegerile din PNL: „Această guvernare trebuie să continue (…) Sunt de neînțeles sabotajele venite din propriul partid”

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a spus, sâmbătă, la congresul PNL că România se confruntă cu multe crize și are nevoie de un guvern eficient. El a atacat USR PLUS: „Guvernarea nu este un loc al ironiilor, în care unii parteneri se comportă ca și cum ar fi pe rețele de socializare”.

„România se confruntă în prezent cu provocări acute, cu multiple crize care se suprapun. Pentru a le gestiona cât mai bine este nevoie de un Guvern eficient. Guvernarea presupune însă în primul rând o muncă de echipă, parteneri care se bazează pe relații de respect și încredere reciprocă, iar PNL are obligațIa față de români să continue să guverneze responsabil. Guvernarea nu este un loc al ironiilor și al gâlcevii nesfârșite, în care unii parteneri se comportă ca și cum ar fi într-o dezbatere pe rețelele de socializare, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis susține că la guvenare este nevoie de tenaticitate, perseverență și dialog real cu cetățenii. „Cine nu este pregătit pentru așa ceva nu poate guverna România”, a adăugat președintele.

Acesta s-a declarat încrezător că „viitorul va fi unul bun pentru PNL și că guvernarea va fi bine exercitată de liberali”.

Nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia, a spus Klaus Iohannis: „Sunt de neînțeles sabotajele venite din propriul partid”.


Iohannis a fost întrerupt de liberalii din sală care scandau numele lui Ludovic Orban.

„E imperativ să depășim cât mai repede actuala criză. Această guvernare trebuie să continue, pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia. Cu atât mai mult, când prim-ministrul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, întreg PNL ar trebui să dea dovadă de solidaritate și să-i susțină cu toate forțele”, a spus Klaus Iohannis.

El a fost întrerupt de liberalii din sală, care scandau numele lui Orban.

„Sunt de neînțeles sabotajele venite din propriul partid, chiar dacă până la un punct ar putea fi explicabile prin prisma luptei electorale interne. Nu numai că PNL trebuie să rămână în continuare la guvernare, dar eu cred că România poate avea un deceniu de guvernare de dreapta”, adaugă șeful statului.

El a criticat modul în care s-a desfășurat campania internă.

„Ne aflăm, și nu pentru prima dată, într-un punct de inflecțiune, nu doar pentru PNL, cu și pentru România. Trebuie să recunoaștem că nu a fost o campanie internă așa cum mulți ne-am fi dorit. PNL e un partid viu. Competiția deschisă a fost mereu deschisă, dar mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri pe idei, pe moțiuni și pe proiecte. Să nu ne amăgim. Sub scuza campaniei internă au fost atacuri la persoană. Din păcate, s-au spus lucruri grave, s-au folosit cuvinte dure care sapă credibilitatea unui partid puternic”, afirmă Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.