Licitație pentru documentația a încă 12 kilometri de drum din „centura alternativă”...

Licitație pentru documentația a încă 12 kilometri de drum din „centura alternativă” a Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș avansează cu demersurile de realizare a unei centuri alternative a Timișoarei, formată din drumuri județene.

De această dată, a lansat în licitație publică realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru șoseaua care leagă Moșnița Veche, Urseni și Giroc, traseu unde, pe lângă modernizarea sectoarelor deja asfaltate, se va turna asfalt pentru prima dată pe mai mulți kilometri.

Astfel, instituția dorește să achiziționeze serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, inclusiv obținerea autorizației de construire. Firmele interesate pot depune oferte până pe 22 septembrie, iar serviciile sunt estimate la o valoare de cel mult 519.320 lei + TVA.

Tronsonul de drum ce urmează a fi modernizat se află pe DJ595D, între km 4+000 în Moșnița Veche și sensul giratoriu din fața Primăriei Comunei Giroc, măsoară circa 12,5 km și traversează și localitățile Moșnița Nouă și Urseni.

„Mergem înainte cu demersurile de a conecta comunele periurbane ale Timișoarei prin intermediul drumurilor județene.


Avem și cazuri fericite, unde nu este mult de lucru, fiind tronsoane deja asfaltate, dar și zone unde trebuie să turnăm asfalt pentru prima dată sau chiar să preluăm drumuri comunale, pentru a putea interveni pe ele. În cazul DJ595D, am încredere că elaborarea documentației nu va ridica mari probleme, dorind să intrăm cât mai repede în execuția propriu-zisă”, a transmis președintele CJ Timiș, Alin Nica.

În localitățile vizate, drumul județean ce urmează a fi modernizat poartă următoarele denumiri: str. Mare, str. Bistrei în Moșnița Veche; Calea Moșnița Veche, Calea Medveș în Moșnița Nouă; str. Morii, str. Nicolae Botoca în Urseni și str. Muncitorilor, str. Bârzava, str. Semenic în Giroc;

Tronsonul supus modernizării este în mare parte deja asfaltat, cu excepția sectorului cuprins între str. Nicolae Botoca din Urseni și comuna Giroc, unde drumul este din pământ, pe o lungime de aproximativ 4,4 km.

Șoseaua traversează în Urseni o linie de cale ferată, iar în extravilanul comunei Giroc un canal peste care trebuie construit un pod de o lungime de aproximativ 20 de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.