Lucrări ale unui artist timișorean, în expoziție la Muzeul de Artă din...

Lucrări ale unui artist timișorean, în expoziție la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1781316321">

O parte din lucrările pictorului timișorean Sorin Scurtulescu, fondator al grupului Noima, cu care a organizat zeci de expoziții, pe lângă cele 15 personale, vor fi expuse în cursul lunii septembrie la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Expoziția cu lucrări realizate în Italia, este dedicată memoriei  curatorului Alan Jones, care a plecat din această lume în luna augut a acestui an.

Intitulată „Picturi italiene”, expoziția cuprinde 36 dintre tablourile lui Sorin Scurtulescu lucrate în „plein air” la Roma, Venezia și Milano, folosind tehnica clasică a uleiului pe pânză, făcându-l pe Alan Jones să remarce că „Sorin Scurtulescu vede pentru a picta și pictează pentru a vedea. Grădinile din multe orașe îl așteaptă: Istanbul, Oaxaca, Ravenna, Kyoto, Cordoba, Rangoon. Focuri și scântei de artificii ale viitorului, în timp și anotimp”.

Poet american și cronicar de artă pop americană și artă contemporană, cu scrieri aflate la intersecția dintre poezie și pictură, traduse în întreaga lume, curator de expoziții pentru importante instituții americane și europene, Alan Jones a locuit la Paris, New York, unde, timp de 15 ani a frecventat lumea artiștilor, și Veneția, unde și-a petrecut ultimii ani și unde a și încetat din viață. În anul 2018, a organizat la Venezia o expoziție „Sorin Scurtulescu”, un an mai târziu a fost invitat la Timișoara în calitate de curator al expoziției „Venezia” a pictorilor Constantin Flondor și Sorin Scurtulescu, organizată la galeria Interart Triade, și cu acel prilej, a vizitat împreună cu Sorin Scurtulescu ansamblul Brâncuși de la Târgu Jiu, fiind extrem de impresionat de Coloana fără sfârșit. În anul 2020, una din ultimele sale cărți, „Sorin Scurtulescu Italian Paintings”, a fost publicată la editura Epifania, în excelente condiții grafice, aceasta fiind prima monografie a artistului timișorean, care s-a impus ca unul din cei mai importanți pictori ai generației sale.

Expoziția de la Cluj-Napoca va fi vernisată în 8 septembrie, ora 18,00, și va fi deschisă publicului până în 26 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.