Lumea medicală din Timișoara este mai săracă. Doctorul Ovidiu Burlacu a murit...

Lumea medicală din Timișoara este mai săracă. Doctorul Ovidiu Burlacu a murit astăzi

0
DISTRIBUIȚI

Doctorul Ovidiu Burlacu a plecat dintre noi, fulgerător, duminică după-amiază.

Medicul care a salvat viețile a mii și mii de pacienți și a condus Secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Municipal Timișoara nu mai este printre noi.

„Un prieten extraordinar, un medic de excepție, un om deosebit! Dr. Ovidiu Burlacu, șeful secției de Chirurgie toracică, a fost un reper în spitalul nostru, în lumea chirurgiei toracice și nu în ultimul rând a medicinei românești! Rămas bun, Ovidiu! Dumnezeu să te odihnească!”, a transmis duminică seara medicul Octavian Mazilu, fost director al Spitalului Municipal.

Un mesaj de condoleanțe au transmis și medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, care au colaborat în trecut cu Ovidiu Burlacu.

„Lumea medicală din Timișoara este mai săracă.


Unul dintre cei mai cunoscuți,  apreciați și iubiți specialiști în chirurgie toracică ne-a părăsit. A fost un exemplu pentru sute de medici rezidenți și și-a pus amprenta pe traseul profesional al fiecăruia dintre ei. Ovidiu Burlacu a lucrat, însă, ani de zile alături de colegii noștri pneumologi și a răspuns prezent ori de câte ori i-a fost solicitat ajutorul. Ne-a sprijinit să implementăm în spital proceduri chirurgicale noi, aplicate până atunci doar în cele mai moderne unități sanitare din Occident. Noi, cei de la Victor Babeș, l-am considerat întotdeauna că fiind un membru al familiei spitalului nostru.  Suntem alături de colegii de la Spitalul Municipal și de familia lui Ovidiu Burlacu. Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină”, au transmis reprezentanții unității sanitare.

 

Sursa foto: Inquam

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.