„Lumina Îngerilor. Dar divin”, expoziție inspirată din lucrările lui Michelangelo, la Muzeul...

„Lumina Îngerilor. Dar divin”, expoziție inspirată din lucrările lui Michelangelo, la Muzeul Banatului din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, aduce pe simezele mansardei B2, din Bastionul Theresia, expoziția semnată de artistul Mihai Teodor Olteanu – „Lumina Îngerilor. Dar divin”.

Expoziția reunește peste 100 de lucrări de pictură și sculptură. Cele mai multe dintre picturi sunt semnate de artistul Mihai Teodor Olteanu și inspirate din universul artistului renascentist Michelangelo Buonarroti.


Celelalte picturi și sculpturi sunt semnate de artiștii: Liliana Ana Cadar, Lidia Ștef Vărșăndan, Sebastian Adrian Alexa și Molnar Geza.

Expoziția „Lumina Îngerilor. Dar divin” va fi vernisată marți, 7 septembrie, de la ora 18.00, în mansarda B2 a Bastionului Theresia, strada Martin Luther nr. 4. Prezintă criticul de artă Gabriel Kelemen, conf. univ. dr. la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Arte și Design, sculptor și vicepreședinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România – filiala Timişoara și managerul Muzeului Național al Banatului, Claudiu Ilaș.

„Născut în 13 august 1953 în Luduș, județul Mureș, Mihai Teodor Olteanu prezintă o serie de picturi originale, expresia unei maturități artistice care impresionează de fiecare dată când publicul iubitor de artă este efervescent, fermecător și armonios. Picturile artistului de clasă mondială Mihai Teodor Olteanu sunt o odisee în căutarea lui și a adevăratei credințe într-un univers care este dincolo de lumea noastră. Fiecare lucrare este expresia unei împletituri perfecte a unei tăceri interioare și a unei furtuni de sentimente care se completează reciproc pentru a triumfa în explozia mesajului divin”, precizează reprezentanții muzeului.

Expoziția „Lumina Îngerilor. Dar divin” va putea fi admirată în mansarda B2 de la Muzeul Național al Banatului până în 7 octombrie, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.