Manifestări multiculturale și evenimente de neratat la cea de-a șasea ediție a...

Manifestări multiculturale și evenimente de neratat la cea de-a șasea ediție a Zilelor Culturale Maghiare, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a șasea ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Timişoara va avea loc în perioada 23 – 26 septembrie în mai multe locații din orașul nostru, printre care se numără Piața Victoriei, Piața Libertății, Teatrul Maghiar și la Facultatea de Muzică și Teatru.

„Ca și în anii trecuți evenimentul are ca scop promovarea culturii maghiare şi totodată promovarea multiculturalităţii Timişoarei, loc unde dintotdeauna etniile trăiesc în armonie şi îşi respectă cultura reciproc. Manifestările au rolul familiarizării cetăţenilor cu cultura minorităţii maghiare și promovarea oraşului Timişoara din punct de vedere cultural, economic şi turistic.


După ce anul trecut am avut parte de o ediție mai restrânsă, ne bucurăm că în acest an putem propune un program variat”, a spus Tamás Péter, consulul onorific al Ungariei la Timișoara

Evenimentul va fi deschis cu o seară de gală, unde alături de o serie de invitați speciali va avea loc și un spectacol susținut de Teatrul din Veszprém, orașul care în 2023 va fi capitală culturală europeană a culturii alături de Timișoara.

Pe parcursul zilelor de sărbătoare pe scenele evenimentului vor avea loc concerte cu formațiile P. Mobil, Quo Vadis, Bojtorján, Fenyő Miklós, Magna Cum Laude, Vintage Dolls și mulți alții.

Alături de muzică vor avea loc spectacole de dans popular, spectacole ale tinerilor artişti maghiari din Timișoara, spectacole de teatru, activități pentru copii şi familii, târg de produse meşteşugăreşti cu specific unguresc, lansări de carte, degustări de vin și pălică, diverse expoziţii şi ateliere.

Accesul la evenimentele desfășurate pe scena din Piața Victoriei se va face cu restricțiile aflate în vigoare. La fața locului va exista și un punct medical unde lumea se va putea vaccina, iar cei care aleg această variantă vor avea parte și de un test antigen gratuit, pentru a putea intra la concerte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.