Medicul Adelina Marinescu de la „Victor Babeș”, premiat în cadrul Galei Recunoștinței...

Medicul Adelina Marinescu de la „Victor Babeș”, premiat în cadrul Galei Recunoștinței Medicale de la Săvârșin. Ce rol cheie a avut de la începutul pandemiei

0
DISTRIBUIȚI

Medicul infecționist Adelina Marinescu a fost premiată, joi, în cadrul evenimentului Gala Recunoștinței Medicale, care a avut loc la Săvârșin.

Organizat de Alianța Vestului pentru Sănătate Publică, din care fac parte DSP Timiș, DSP Arad și DSP Hunedoara, în parteneriat cu Casă Regală a României, evenimentul a reunit zeci de lucrători din sănătate, care s-au aflat încă de la început în linia întâi a luptei împotriva COVID 19.

Adelina Marinescu a fost printre primii medici care au intrat în Zona Roșie a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș, în urmă cu un an și jumătate. Timp de câteva săptămâni bune, doctorul infecționist Adelina Marinescu a împărțit zilele și nopțile de garda în saloanele COVID doar cu o altă colegă, medicul Monica Cialma.

Adelina Marinescu a fost printre cei care, în acele zile de început, când informațiile despre cumplită boală erau foarte puține și nimeni nu putea să-ți garanteze aproape nimic, a riscat totul și și-a dus misiunea până la capăt, a sărit să-și salveze pacienții și a pus mai presus viețile acestora, arătând cu adevărat ce înseamnă să-ți iubești din tot sufletul meseria.

„Mai mult, Adelina Marinescu a fost medicul care ne-a învățat cum să ne îmbrăcăm și cum să ne dezbrăcăm de costumul de protecție, ce trebuie și mai ales ce nu trebuie să facem în Zona Roșie. Datorită training-ului făcut de colega noastră, niciunul dintre cadrele medicale de la Victor Babeș nu s-a infectat cu noul coronavirus din spital. Pentru Adelina Marinescu, în acele săptămâni, în acele luni de primăvară ale anului trecut, spitalul a fost a două casă. De atunci și până acum, a tratat, a luptat și a salvat sute de pacienți”, au transmis reprezentanții unității sanitare.

Din păcate, Adelina Marinescu a și pierdut oameni dragi, uciși de acest virus teribil, care nu face diferența între tânăr și bătrân, dacă ești în putere sau ești neputincios.


Și-a șters lacrimile, a trecut peste durerea din propria familie și s-a întors în linia întâi a luptei împotriva COVID 19.

La eveniment a fost prezent col. Valeriu Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.