Medicul Octavian Jurma: „NU vrei să ajungi în spital cu COVID-19 în...

Medicul Octavian Jurma: „NU vrei să ajungi în spital cu COVID-19 în perioada asta”. Ce greșeală spune că fac autoritățile

2
DISTRIBUIȚI

Medicul și cercetătorul timișorean Octavian Jurma a atras atenția asupra unei alte situații aberante despre care spune că apare tot mai frecvent în țară.

Este vorba despre stabilirea pragului de incidență vinerea pentru toată săptămâna școlară, într-o pandemie cu rată de dublare la 7-14 zile.

„Astfel vineri în Timișoara incidența era 5.35, duminică, este 6.58. Până vineri incidența poate ajunge cu ușurință la 9 la mie. Părinții sunt deci obligați să își trimită copiii la școală la o incidența infernală, la care școală trebuia închisă, doar pentru că așa a stabilit un comitet politic: se respectă un criteriu birocratic «vineri», nu un criteriu epidemiologic «a două zi după ce se activează scenariul roșu».


Conceptul de urgență, adică de pericol iminent care trebuie evitat cu măsuri imediate, lipsește cu desăvârșire din atitudinea autorităților în acest val. Toată lumea are timp în valul 4: «vom vedea când vom ajunge acolo», «se va întruni comitetul și vor decide», «vom întreba specialiștii»”, a precizat medicul și cercetătorul timișorean.

Octavian Jurma a mai precizat că singurii care nu au timp sunt medicii și cei care s-au infectat sau urmează să se infecteze tocmai pentru că fie ignorăm cele mai elementare măsuri de prevenție și protecție în pandmie, fie le luăm mult după ce ar fi fost necesare.

„Urmează o săptămână cumplită, în care vom depăși recordurile din valul 2 și vom intra într-un abis pe care nu l-am mai explorat până acum. Eu vă recomand să intrați în lock-down individual (scenariu roșu personal sau de familie) din această săptămână pentru că vom trece de 10.000 de cazuri pe zi și nu putem fi atât de naivi încât să ne închipuim că nu se doarme bine prin guvern de grijă noastră. Repet în cel mai simplu mod cu putință: NU vrei să ajungi în spital cu COVID-19 în perioada asta”, a transmis medicul și cercetătorul Octavian Jurma.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.