Mihai Bendeac și Ilona Brezoianu vin la Timișoara cu spectacolul „Doi pe...

Mihai Bendeac și Ilona Brezoianu vin la Timișoara cu spectacolul „Doi pe o bancă”

0
DISTRIBUIȚI

Mihai Bendeac revine pe scena din Timișoara, de data aceasta, alături de Ilona Brezoianu. Spectacolul „Doi pe o bancă” se joacă pe scena Operei Naționale Române din Timișoara luni, 4 octombrie, începând cu ora 19:00.

Pentru că biletele s-au epuizat într-un ritm amețitor, dovadă că timișorenilor le-a fost dor de teatru, reprezentația a fost suplimentată astfel că „Doi pe o bancă” poate fi vizionat și marți, 5 octombrie, începând cu ora 19:00. Biletele sunt disponibile online, în rețeaua iabilet.ro și vor fi disponibile în curând și la cele două casierii: Casieria Operei Române și Casieria Teatrului Național.

Un bărbat și o femeie, la lăsarea întunericului, într-un parc ce devine sufragerie, dormitor, dar mai ales scena disputei, a intrigii ce se țese odată cu exultanța senzorială și senzuală a celor două personaje – Vera și Fedea (Iura, Alexei). Doi oameni ce se lasă prinși în iluzia unei iubiri posibile ce poate apărea (într-o formă vagă), totuși… chiar și după trei, patru mariaje ratate. Realizezi că, de fapt, niciunul nu vrea să plece de pe banca aceea, ce închide în ea, ca într-un spațiu miraculos, suspansuri, trăiri, un timp al posibilităților, în care se poate visa la fericire.


Și nu asta facem, căutăm?

Concluzia: amândoi sunt speriați în fața unei posibile singurătăți într-o lume înnebunită, în această civilizație a divorțurilor, în acest post-apocalips, care ne-a adus destrămarea a tot ce construise omul mai bun în mileniile dinainte: ideea, ba chiar destinul unei familii.

Aleksandr Ghelman, dramaturg rus contemporan, propune reîntâlnirea într-un parc dintre un bărbat și o femeie, prilejul al unor destăinuiri despre destinul fiecăruia marcat de eșecuri. De la cochetărie și minciună, cei doi ajung la un trist adevăr…

Două destine ciudate, frânte, două destine tragic-comice. Întâlnirea începe cu minciuni dar… se ajunge la adevăr. La lăsarea întunericului, El și Ea se-ntâlnesc… în parc. De-aici se naște o comedie emoționantă, în care adevărurile se dezvăluie cu dificultate, dar și cu mult umor și intensitate. Un spectacol despre căutare, despre singurătate și eșec, dar și despre iubire și speranța de a o regăsi. (Liliana Popa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.