Mii de curse efectuate de STPT pentru persoanele cu dizabilități locomotorii din...

Mii de curse efectuate de STPT pentru persoanele cu dizabilități locomotorii din Timișoara. Cum poate fi solicitat transportul

0
DISTRIBUIȚI

Serviciul de transport al persoanelor cu dizabilități locomotorii, pus la dispoziție gratuit de către STPT, a împlinit recent doi ani de funcționare.

Serviciul este la dispoziția utilizatorilor în drept, persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor, în intervalul orar 8-20, de luni până duminică.

STPT dispune de patru mașini Dacia Dokker echipate special, prevăzute cu rampă de acces pentru scaune cu rotile. Persoanele cu dizabilități locomotorii beneficiare ale serviciului de transport pot fi însoțite în deplasare de cel mult un însoțitor.

Potrivit reprezentanților STPT, de la înființarea serviciului, în august 2019 și până în 9 septembrie 2021, au fost efectuate în total 8.635 de curse. Dintre acestea, 3.168 de curse au fost realizate în primele nouă luni ale acestui an.

Șoferii au obligația să asigure manipularea rampei de acces pentru urcare/coborâre; să acorde asistență la urcarea/coborârea în/din autovehicul; să asigure și să verifice legarea scaunului cu rotile în poziția predefinită și să verifice închiderea și blocarea ușii(lor) de acces pentru scaunul cu rotile.

Transportul se face pe bază de solicitare telefonică la numărul gratuit 0800.410.415 sau prin solicitare scrisă, care poate fi depusă la sediul STPT aflat pe bulevardul Dâmbovița nr.


67, ori trimisă pe adresa de e-mail transp.special@stpt.ro (numai pentru planificări viitoare, singulare sau recurente, cu minimum 24 de ore înainte). Serviciul se desfășoară doar pe teritoriul municipiului Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.