Ministrul Sănătății contraatac la adresa premierului după declarațiile de la Timișoara: ”Premierul...

Ministrul Sănătății contraatac la adresa premierului după declarațiile de la Timișoara: ”Premierul a prioritizat banii necesari la Sănătate către PNDL3” UPDATE Reacția lui Cîțu

2
DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a reacționat, astăzi, la atacurile premierului Florin Cîțu de la Timișoara care a susținut că sunt probleme cu plățile la centrele de vaccinare.

”Îmi pare rău că premierul introduce Sănătatea în politică. Am fost nevoiți să transferăm bani de la programe esențiale, iar premierul știa că banii pentru programe sunt la fundul sacului. Așteptăm rectificarea bugetară încă de la începutul lunii august. Ieri, secretarul meu de stat avea misiunea de a merge la ședința de Guvern pentru a discuta acest subiect, dar singurul punct de pe ordinea de zi a fost adoptarea PNDL 3. Premierul a prioritizat banii către PNDL3. Acesta este un lucru pe care oamenii trebuie să-l știe: premierul a prioritizat banii necesari la Sănătate către PNDL3. De fiecare ni se spunea faptul că se vor rezolva problemele”, a susținut ministrul USR PLUS.

Ioana Mihăilă a subliniat că ”nu este vorba că Ministerul Sănătății nu mai are bani, nu mai avem nici măcar credite de angajamente pentru perioada următoare.”

„Am prezentat Ministerului Finanțelor o propunere de Hotărâre de Guvern care a fost returnată neavizată către Ministerul Sănătății pentru alocarea din fondul de rezervă al Guvernului de resurse financiare pentru plata vaccinului tetravalent”, a exemplificat Ioana Mihăilă.

„Faptul că astăzi vorbim de personal neplătit, de lipsă de bani pentru programele de sănătate ale pacienților și lipsă de resurse pentru ambulanțe și medicamente se datorează doar iresponsabilității premierului Cîțu”, a mai spus ministrul Sănătății.

UPDATE Premierul Florin Cîțu a reacționat sâmbătă la acuzațiile aduse de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, care a spus că acesta știa de situația financiară a ministerului și de faptul că cei din centrele de vaccinare sunt neplătiți.


„A venit cu demisia domniei-sale?”, a fost reacția premierului.

„Nu știu de ce lumea încearcă să își arate incompetența pe ultima sută de metri. La rectificarea bugetară se vede că sunt 480 de milioane necheltuiți, care sunt redestribuiți. Acești bani erau acolo la Ministerul Sănătății, iar dacă cineva avea curiozitatea să citească legea bugetului, aprobată la începutul anului, vedea că putea să redistribuie bani pentru orice cheltuială care ține de vaccinare în timpul acesta. Deci erau 480 de milioane. Eu n-o să pot să fiu ministrul fiecărui portofoliu, există ministru care trebuie să fie responsabil pentru execuția bugetară. Interesant cum de fiecare dată după ce se pregătesc să plece de la minister apar și problemele, nu înainte”, a spus premierul, sâmbătă, la Oradea.

2 COMENTARII

  1. Sănătatea a primit foarte multi bani in ultimul an. E nevoie de dezvoltarea comunităților locale, pentru a asigura norme de igiena minime.

  2. Dhai ma in pola calului astia toti au aceleasi trasaturii sunt urati cu crengi cum drac au ajuns astia la putere? sau a ajuns generatia Danone la majorat si au votat avortati? bata-i pula da urati sunt

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.