Moțiunea de cenzură a USR PLUS nu se supune la vot, rămâne...

Moțiunea de cenzură a USR PLUS nu se supune la vot, rămâne moțiunea PSD. Grindeanu: „Ținta noastră e să ajungem la anticipate”

0
DISTRIBUIȚI

Birourile Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au decis că moțiunea USR PLUS nu se supune la vot. În schimb va ajunge la vot moțiunea PSD, pe 5 octombrie.

Conducerile celor două camere ale Parlamentului au decis, cu doar 9 voturi „pentru” și 16 abțineri, că moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR nu va fi dezbătută și citită până la publicarea motivării Curții Constituționale a deciziei privind conflictul dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură.

În schimb, membrii BRS au stabilit că moțiunea de cenzură a PSD intră în procedură parlamentară, respectiv joi de la ora 14.00 va fi citită, iar pe 5 octombrie va fi dezbătută și votată.

Copreședintele AUR George Simion a anuțat că parlamentarii formațiunii vor vota moțiunea de cenzură a PSD.

De asemenea, Anca Dragu, președintele Senatului din partea USR PLUS, a spus că „vom vota oricare dintre moțiuni va fi propusă”.

Grindeanu: „Ținta noastră e să ajungem la anticipate.


Ajungem acolo pas cu pas”

Cei 157 de parlamentari social-democrați vor vota marți moțiunea de cenzură, pentru că ținta PSD este organizarea alegerilor anticipate, spune prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu: „Ca să citez din clasici în viață, ajungem acolo primul «pas cu pas»”.

„Lucrurile încep să se clarifice și de marți vom ști un lucru sigur – acest guvern pleacă acasă. Noi asigurăm că 157 de parlamentari PSD vor vota această moțiune de cenzură. (…) Eu sper ca într-un final să realizeze și președintele României care îi e rolul dat de Costituție, anume acela de mediator”, spune Sorin Grindeanu.

El afirmă că PSD vrea organizarea alegerilor anticipate.

„Noi trebuie să mergem spre anticipate. (…) Noi nu votăm niciun guvern cu premier PNL, USR și așa mai departe. Ținta noastră e să ajungem la anticipate. Ca să citez din clasici în viață, ajungem acolo primul «pas cu pas». Primul pas va fi ziua de marți. (…) Mergem cu propunere de alegeri anticipate”, adaugă Grindeanu.

El respinge ideea susținerii unui guvern minoritar sau a unui guvern tehnocrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.