Naţionala feminină de fotbal de stradă formată la Timişoara, campioană la European...

Naţionala feminină de fotbal de stradă formată la Timişoara, campioană la European Life Goals Games 2021

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Mihai Rosus / Facebook

Naţionala feminină a României de fotbal de stradă, formată de timişoreanul Mihai Rosuş, a câştigat competiţia pe teren redus desfăşurată săptămâna trecută la Utrecht, în Olanda. În finala de sâmbătă a European Life Goals Games 2021 a fost depăşită Danemarca, la scor, precum celelalte competitoare.

European Life Goals Games 2021 s-a desfăşurat în timpul European Week of Sport 2021 şi a cuprins mai multe secţiuni.


Evenimentul a fost creat pentru a încuraja incluziunea socială şi a fost susţinut inclusiv de Comisia Europeană.

Naţionala României a fost formată de timişoreanul Mihai Rosuş, care a avut performanţe în anii trecuţi cu echipele masculine. În 2019 echipa de fotbal de stradă feminină a luat bronzul mondial la Cardiff. Anul trecut competiţia mondială nu s-a mai ţinut din cauza Covid-ului iar anul acesta în Olanda a fost un adevărat turneu continental.

Echipa României a fost formată în mare parte de jucătoare din zona de vest a ţării care au evoluat şi pe teren mare, unele dintre ele în elita feminină. România a trecut de o selecţionată elveţiană cu 8-1, cu 11-1 de Belgia-Brussels, apoi cu 12-1 de Bulgaria, 9-2 de Franţa şi 11-1 cu Grecia în grupe. În semifinale, gazda Olanda a fost depăşită cu 9-1 iar în ultimul act „tricolorele” au trecut de reprezentativa Danemarcei cu 5-0!

Delegaţia naţionalei le-a cuprins pe: Nicoleta Adam, Lidia Cauni, Diana Cozma, Adelina Ion (cpt.), Nicoleta Deca, Vanessa Ibiş, Mariana Voinea şi Lidia Şuveţ. Antrenor: Mihai Rosuş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.