Noi contre între PNL și USR PLUS în Consiliul Local Timișoara. Ana...

Noi contre între PNL și USR PLUS în Consiliul Local Timișoara. Ana Munteanu: În loc să lucrăm împreună, ne dăm la gioale

0
DISTRIBUIȚI

Un proiect aparent banal a stârnit dezbateri serioase, marți după-amiază, în ședința Consiliului Local Timișoara. Spiritele s-au încins în zadar deoarece, până la urmă, proiectul nu a întrunit suficiente voturi din partea aleșilor și nu a fost aprobat.

Este vorba despre proiectul de hotărâre privind interzicerea utilizării obiectelor de unică folosință confecționate din plastic în cadrul evenimentelor pe care le avizează/organizează Primăria Municipiului Timișoara.

Consilierul local Dan Diaconu de la PNL a fost de părere că există o ordonanță europeană și nu mai este nevoie de acest proiect. Acesta a spus că bugetul primăriei și al instituțiilor subordonate nu prevede tacâmuri de porțelan și că proiectul nu prevede sancțiuni.

Consilierul local Aida Szilagy de la USR PLUS a ținut să precizeze că municipalitatea a plătit până acum 135.000 de lei numai pentru ambalajele din polistiren folosite la hrana migranților.


De asemenea, aceasta a mai spus că a inițiat proiectul în luna mai, iar directiva europeană a fost aprobată în august.

Consilierul liberal Simion Moșiu a spus că nu există bani alocați în buget pentru alt tip de veselă. Acesta a fost de părere că ar fi bine să se dea un termen de grație, de șase luni, pentru ca primăria să poată cumpăra pentru evenimentele proprii, veselă care să nu fie de plastic.

Consilierul Răzvan Stana de la USR PLUS a spus că este distractiv dacă nu ar fi de plâns că asistă din nou la genul acesta de discuții „să se schimbe ceva, dar să nu se transforme nimic”.

Colega sa, Rodica Militaru, a precizat că acest proiect de HCL nu este o supralegiferare pentru că ordonanța se referă la introducerea pe piață a veselei de unică folosință din plastic.

„Este o idee bună, mai puțin un proiect bun. O hotărâre de consiliu local nu este un apel la conștientizare, într-un proiect bine gândit trebuie prevăzute sancțiuni”, a fost de părere Ștefan Sandu de la PNL.

„L-aș fi votat de o sută de ori, dar acest proiect, așa cum este el scris, nu este pur și simplu aplicabil”, a fost de părere consilierul municipal Dan Diaconu de la PNL.

„Sunt tristă că Brașov, Sibiu și Constanța au o asemenea hotărâre de consiliu local și noi riscăm să nu avem deoarece colegii noștri, acum, în loc să vină cu amendamente, și să ne spună: uite, aici ar trebui sancțiunea X sau noi ne-am gândit la asta, adică să lucreze cu noi, pur și simplu ne închid gura și ne spun: nu e bine. Sperăm să putem să lucrăm și să avem și noi ca Brașov, Sibiu și Constanța o astfel de hotărâre de consiliu local, nu să venim acum, aici, în plen, și să ne dăm la gioale”, a spus Ana Munteanu de la USR PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.