Noi parcări în patru zone din Timișoara. Viceprimarul Lațcău anunță când se...

Noi parcări în patru zone din Timișoara. Viceprimarul Lațcău anunță când se va stabili valoarea abonamentului

3
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara amenajează noi locuri de parcare în oraș. Acestea sunt realizate în locul fostelor garaje de lângă parcul Clăbucet, pe strada Pepinierei, în zona Steaua și Bucovina. „Acest model de demolare a garajelor și crearea de locuri noi de parcare la nivel va fi continuat. Cele patru parcări vor aduce în jur de 400 de locuri noi pentru rezidenți. Costul per loc va fi de aproximativ 1.700 de euro. Pentru context, un proiect de parcare supraetajată, precum cea de la mall, poate costa undeva între 15.000-20.000 de euro per loc”, a precizat viceprimarul Ruben Lațcău.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 3,3 milioane de de lei, adică 0,7 milioane de euro. „Ne-am asigurat că vom proteja cât de mulți arbori putem, știind că poate dura decenii pentru ca aceștia să crească la loc, chiar adaptând trotuarele în proiect. Am cerut să avem o suprafață verde cât mai mare, dar a trebuit din păcate să tăiem doi arbori la Pepinierei pentru a lega parcarea nouă de cea existentă. În zona Bucovina am folosit dale pentru locurile de parcare pentru a menține la un nivel mai rezonabil temperatura pe timp de vară”, a transmis edilul.

Proiectele se află în diferite stadii de implementare, iar cel din Steaua este aproape finalizat.


Mai trebuie amenajat spațiul verde din scuaruri și sistemul de iluminat public.

Prima secțiune din Bucovinei este aproape gata, la fel și cea din Clăbucet. La Pepinierei mai avem însă de lucru, fiind așternut săptămâna trecută stratul de piatră. De asemenea, vinerea aceasta de la ora 16:00, municipalitatea va avea o consultare publică pentru structura sistemului de abonamente pentru parcări – Timpark. Se dorește ca acesta să fie scos de sub Societatea de Drumuri Municipale și pus sub conducerea directă a primăriei.

„Prin această schimbare vrem să investim banii pe care îi plătesc oamenii pentru parcare pentru construirea de noi locuri, pentru menținerea celor existente și pentru a extinde Timpark-ul în cartiere. Așa cum am spus în programul de guvernare locală. Pe scurt: banii din parcări vor merge spre parcări. Toate cele patru parcări despre care am vorbit le vom introduce în sistem, astfel încât rezidenții să poată avea un loc de parcare al lor, acolo unde au rezidența/domiciliul. Regulamentul pentru Timpark îl vom prezenta săptămâna aceasta”, a mai precizat viceprimarul Ruben Lațcău.

3 COMENTARII

  1. 15000-20000€/loc!? Este loc de parcare, sau garsonieră, are încălzire, apă și electricitate?
    Ar fi interesant de știut, câte locuri de parcare se câștigă din demolarea garajelor (de exemplu, in locul a 10 garaje, câte locuri) și la ce lățime sunt marcate locurile de parcare!?

  2. Bah Esti Prost. In Oradea LUI Bolojan un loc de parcare costa ceva de genul 250 ron pe an. cum sa vii cu preturile astea. ce ii derept el acceseaza fonduri europenu unde primaria lui Fritz nu se cam pricepe. mergeti fratilor si invatati administratipe publica ca sunteti VARZA de Bruzel.

    Accesati fonduri europene si nu folostiti din cotizatiile oamenilor.

    RUSINE Incompetentilor de la primaria Timisoara!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.