Noi „surprize” pentru angajații DRDP care fac curățenie în parcările de pe...

Noi „surprize” pentru angajații DRDP care fac curățenie în parcările de pe drumurile naționale din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

După ce în iulie lucrătorii SDN Timișoara au găsit o cadă de baie în parcarea de pe DN 69, la limita județelor Timiș și Arad, iar în august, într-o parcare de pe DN 58, în apropiere de Carașova, au găsit mai multe sutiene aruncate, iată că și luna aceasta au avut parte de o nouă „descoperire”.

Pe DN 57, între localitățile Radimna și Nicolinț din județul Caraș-Severin, drumarii au găsit, abandonate într-o parcare, o mașină de spălat și un frigider.

Reprezentanții DRDP Timișoara atrag atenția că electrocasnicele de care nu mai aveți nevoie nu se lasă la marginea drumului și că parcările de pe drumurile publice nu sunt locuri pentru depozitat gunoi sau pentru aruncat obiecte nefolositoare.

„Facem salubrizare în parcări de două ori pe săptămână, lunea şi vinerea, pe toată reţeaua de drumuri naţionale.


Se strâng zeci de saci de deşeuri de fiecare dată. Din păcate, unii cetăţeni aleg să arunce lucrurile pe care nu le mai folosesc în parcările de pe drumurile naţionale. Am găsit o cadă, deseori găsim anvelope uzate, alteori televizoare vechi, obiecte sanitare, mobilier, saltele, borcane cu murături sau chiar trofee de vânătoare. Le amintim şoferilor că parcările nu sunt locuri de depozitare pentru asemenea obiecte”, a declarat purtătorul de cuvânt al DRDP, Alina Sabou.

Potrivit legii, aruncarea de deșeuri în zona de siguranță a drumurilor și podurilor, locuri de parcare, oprire și staționare este interzisă. Amenzile pot ajunge până la 6.000 de lei și se poate ajunge chiar și la confiscarea mijlocului de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.