Noua aripă a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara prinde contur FOTO

Noua aripă a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara prinde contur FOTO

2
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a alocat, în acest an, 45,2 milioane de lei pentru investiții în domeniul sănătății.

Unul dintre cele mai importante proiecte, derulat în acest an de Primăria Timișoara, este construcția unui nou ansamblu de clădiri la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”, care a ajuns la un stadiu de realizare de 20%.

Pentru extinderea și modernizarea ansamblului existent la unitatea sanitară, etapa I – extindere centru de recuperare medicală respiratorie – lucrările în teren au demarat în decembrie 2020.

Până în prezent au fost demolate mai multe corpuri de clădire: fânărie, grajd de animale, construcții anexă-depozit de carburanți, garaj, morgă și au fost realizate noi lucrări de construcții. Corpul care există rămâne la nivel de parter, Corp A va avea un etaj și un etaj retras, iar Corpul B va fi tot la nivel de parter.

Se face astfel extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie a Spitalului de Boli Infecțioase prin realizarea a două corpuri principale (A și B) articulate prin corpuri de legătură între ele și cu construcția existentă.

Corpul A: la parter: accesul principal, hol – sală de așteptare cu grupuri sanitare, recepție de interfață cu vizitatorii și bolnavii, zonă de cabinet investigații și tratament, serviciu de internare și externare a pacienților, legătura cu clădirea existentă; la etaj 1: saloane cu grupuri sanitare proprii și spații medicale; la etaj 2: o sală de conferință, o sală de curs și grupuri sanitare.

Corpul B, legat de corpul A, cuprinde spații de kinetoterapie, hidroterapie, salină, aerosoli, sală de mese.

Rezultă următoarele spații: corp C2 (existent) – parter – reabilitat cu suprafața 266,86 mp; corp A (nou) – P+2E- construcție nouă cu suprafața de 1772 mp și corp B (nou) – parter – construcție nouă cu suprafața de 655 mp.

Corpurile de clădire vor fi racordate prin holuri, iar circulația pe verticală se va desfășura prin intermediul a două case de scară și trei lifturi.

„Spitalul Victor Babeș a fost întotdeauna considerat un fel de Cenușăreasă a rețelei spitalicești din Timișoara.


În ultimii doi ani am realizat cu toții ce important este să avem o rețea sanitară modernă, capabilă să facă față tuturor provocărilor. De aceea, am alocat sume importante de bani în acest an pentru investiții în domeniul sănătății și vom continua aceste investiții și în anii care urmează. În paralel, lucrăm și la cel mai important proiect în acest domeniu de decenii încoace, construcția unui nou campus medical, la periferia Timișoarei, prin PNRR”, a declarat, luni, primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În cadrul noului ansamblu de la Spitalul „Dr. Victor Babeș” se vor construi 13 saloane, două saloane de studii clinice, cinci cabinete medicale, sală de conferințe cu o capacitate de 50 de persoane, sală de curs pentru 70 de persoane, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună și spații cu destinații speciale.

Valoarea totală a investiției este de 37,5 milioane lei, inclusiv TVA. În prezent, stadiul de realizare a lucrărilor este de 20%. Lucrările trebuie finalizate în cel mult doi ani.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.