Peste zece mii de kilometri alergaţi şi peste 1.200 de participanţi la...

Peste zece mii de kilometri alergaţi şi peste 1.200 de participanţi la cea de-a patra ediţie a UVT Liberty Marathon

0
DISTRIBUIȚI

UVT Liberty Marathon a atras şi în acest an sportivi dornici de mişcare din nu mai puţin de 11 ţări. Organizatorii au pregătit probe potrivite pe toate gusturile pe străzile Timişoarei. Marii câştigători la maraton au fost Alexandru Corneschi, la masculin, respectiv, Nicoleta Ciortan, la feminin.

Competiţia care şi-a propus să pună oraşul de pe Bega pe lista urbelor europene care organizează maratoane de şosea s-a desfăşurat ieri cu succes. Au participat atât amatori, cât şi profesionişti.


Andreea Răducan, fosta multiplă campioană olimpică la gimnastică, a dat virtual startul competiției și a semnat medaliile alergătorilor.

Cel mai bun timp la proba de maraton a fost realizat de Alexandru Corneschi, 02:33:50, la masculin, respectiv de Nicoleta Ciortan, cu timpul de 03:01:00, la feminin. Premiile oferite au fost de peste 10.000 de euro.

Viziunea UVT este ca în 2023, când Timișoara va fi Capitală Culturala Europeană, maratonul să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii acestui sport. Atmosfera dată de entuziasmul participanților, cât și prezența internațională consistentă, ne îndreptățește în a considera că evenimentul va aduce un câștig de imagine considerabil orașului. Așa cum spune și genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”, în zilele competiției internaționale UVT Liberty Marathon, Timișoara este capitala culturii sportive și a armoniei vieții”, a spus Marilen Pirtea, rectorul Univ. de Vest.

Lista câştigătorilor la toate probele poate fi consultată AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.