Politehnica abordează cu încredere duelul cu Viitorul Pandurii. Alb-violeţii au însă şi...

Politehnica abordează cu încredere duelul cu Viitorul Pandurii. Alb-violeţii au însă şi noi absenţe după succesul din Cupă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Politehnica Timişoara „o ţine” din deplasări în deplasări în această primă parte a sezonului. După succesul de la Slobozia, în 16-imile Cupei, alb-violeţii au joc important duminică în campionat, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii. Va fi a şaptea partidă „afară” din primele zece meciuri oficiale ale stagiunii 2021-22 pentru echipa bănăţeană. Partea pozitivă e că gorjenii nu se află în cea mai bună perioadă iar lotul timişorean şi-a refăcut moralul.

„Va fi un joc greu pentru că noi venim şi după un joc de Cupă iarăşi greu, o deplasare lungă. Acestea sunt problemele noastre în campionat. Am început cu două deplasări, jocurile de Cupă le-am disputat în deplasare, e o oboseală, dar sper ca în aceste două zile să treacă, să ne axăm pe refacere şi să fim cât mai proaspeţi la jocul cu Viitorul Pandurii. Vor fi schimbări bineînţeles şi în echipă, sunt jucători care nu au evoluat deloc la Slobozia, vor intra în acest joc, jucători care au jucat doar 45 de minute, dar sunt şi jucători care vor lipsi din păcate. Meciul cu Slobozia ne-a costat trei jucători: Pamfile – cu entorsă, Mera – o problemă la adductori – iar Roberto a luat cartonaşul roşu. Din păcate avem şi un lot numeric mai redus şi la noi se vede acest lucru”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

Absenţi siguri cu oltenii vor fi Serediuc şi Denis Radu, în refacere, cel din urmă la clinica din Nurnberg a timişoreanului Claudiu Nagy, care l-a tratat printre alţii şi pe Kai Havertz, deţinător al Ligii Campionilor cu Chelsea.

Altfel, psihicul alb-violeţilor e mult îmbunătăţit faţă de cel avut la duelurile precedente din campionat. „Venim după o victorie de moral, după jocul de Cupă de la Slobozia. Mă bucur că jucătorii încep încet încet să prindă din nou încrederea pe care am avut-o în primele etape.


Încrederea trebuie să vină şi în acest joc, pentru că merităm, deşi ultimele rezultate în campionat nu ne-au avantajat, jocul este în creştere, avem potenţă să trecem peste momentele grele şi, cel mai important, să trecem peste minutul 89 sau 90. Este frustrant, este greu, în viaţa echipei se întâmplă şi astfel de lucruri, noi suntem o echipă tânără, în reconstrucţie, trebuie să urmăm anumiţi paşi. Aceste este lotul în momentul actual şi încercăm să creştem împreună şi să aducem rezultatele pozitive de care avem nevoie…”, a mai spus Toma. Tehnicianul a precizat că a avut discuţii solide cu jucătorii după ultimele „păţanii” din Liga 2, cu goluri încasate pe final, dar acestea rămân private: „Discuţiile pe care le am cu ei în vestiar ţin de bucătăria noastră internă. Eu nu o să urechez niciodată jucătorii în public. Discuţiile mele în vestiar cu ei sunt unele. Trebuie făcuţi să înţeleagă că nu doar antrenorul este responsabil pentru rezultate şi ei au anumite responsabilităţi în teren, dar rezultatele, bineînţeles, mi le asum. Se întâmplă să greşim, să facem greşeli mari, în unele jocuri, aceste lucruri ne costă. Şi presiunea mare este pe antrenor… Trebuia să existe un declic. După jocul de la Slobozia cred că s-a realizat acest lucru. Am reuşit să gestionăm bine jocul, să trecem de acel minut 90. Am avut mai multe ocazii decât s-a scris, pentru că nu a fost un joc aşa de rău cum scria presa din Ialomiţa, din care s-a preluat mai departe. Jocul a fost destul de bun, chiar dacă am folosit şi noi jucători mai tineri sau care au jucat mai puţin, avem un lot tânăr şi bun şi care poate să crească de la joc la joc”.

Un bun reprezentant al gărzii tinere a Politehnicii e Tudor Moţiu, care la 17 ani e chiar cel mai tânăr din lotul alb-violet de seniori. „Meciul următor va fi un meci greu, clar, plecăm mâine, venim dintr-o deplasare grea, victoria de la Slobozia ne-a prins foarte bine din punct de vedere moral. Sperăm să venim acasă cu toate cele trei puncte şi o să pregătim bine jocul următor cu cei de la Brăila… Mă simt foarte în formă, mă bucur că grupul m-a acceptat foarte bine. Din toate punctele de vedere. Mă încurajează, mă susţin şi-mi doresc să cresc cât mai mult, pentru că încă sunt tânăr şi am de învăţat foarte multe”, a adăugat Moţiu. Acesta e sfătuit de doi jucători cu mare experienţă, Mera şi Scutaru: „Tot timpul încearcă să-mi explice unde greşesc, să mă corecteze şi apreciez lucrul acesta foarte mult”.

Partida Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Politehnica Timişoara e programată duminică, de la ora 11, pe „Municipalul” gorjean. Gazdele au doar trei puncte din primele şapte meciuri de campionat, obţinute prin trei remize, şi sunt pe 16, în timp ce alb-violeţii sunt pe poziţia a 14-a, cu şapte puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.