Politehnica, obligată să câştige cu penultima clasată. Doar vaccinaţii au momentan voie...

Politehnica, obligată să câştige cu penultima clasată. Doar vaccinaţii au momentan voie pe stadion

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara / Facebook

Politehnica Timişoara speră să pună capăt seriei nefericite din campionat cu un succes în dauna mai modestei Dacia Unirea Brăila, locul 19. Alb-violeţii s-au despărţit şi de Dorin Toma în acest scop iar echipa va fi condusă de „secundul” Toni Foale. Cel aflat la al treilea atfel de interimat în „B” e convins că şi jucătorii înţeleg că doar succesul poate fi acceptat în duelul de sâmbătă.

Alb-violeţii pot primi spectatori deşi incidenţa ratei de infectare cu Covid-19 a sărit în Timişoara mult peste 6 la mie. Conform hotărârii Guvernului nr. 932 din 09.09.2021 bănăţenii pot primi spectatori, dar doar fanii vaccinaţi vor avea acces pe stadion.

„Ne aşteaptă un joc precum toate celelalte, un joc greu, un joc pe care trebuie să-l tratăm cu toată seriozitatea. Să nu ne uităm în clasament. E un meci pe care suntem obligaţi să-l câştigăm”, a declarat Antonio Foale, care a ocupat banca şi după plecările lui Bogdan Andone şi Mugur Guşatu.


Printre rezultatele sale răsunătoare se numără un 5-0 în deplasare cu Metaloglobus! „Orice interimat e greu, pentru că vii fără să te aştepţi, dar e puţin mai dificil acum pentru că venim după nişte rezultate negative şi e mai greu de gestionat meciul acesta… Mergem numai la victorie în jocul de sâmbătă şi asta o vor demonstra băieţii. Eu sunt sigur că şi ei gândesc la fel ca şi mine”, a precizat tehnicianul în vârstă de 57 de ani.

„O să fie un meci destul de greu pentru că în ultima perioadă nu am avut rezultatele pe care le-am aşteptat. Iar în ultimele etape, aţi văzut, finalurile de meci au fost dezastruoase pentru noi. În istoria fotbalului nu am văzut aşa ceva, sperăm să nu se mai întâmple şi să începem să legăm victoriile. Cred că e o problemă de ordin psihologic, nu fizic. Dacă era fizic se vedea de la meci la meci… sau aveau probleme băieţii cu musculatura sau altele, totul e psihologic. Sper să fie un meci uşor pentru noi pentru că am văzut că nici ei nu trec printr-o perioadă foarte bună, dar trebuie să ne montăm mai mult pentru meciul acesta şi trebuie să-l câştigăm”, a spus şi Cristian Scutaru, vicecăpitanul Politehnicii.

Vestea că meciul va fi totuşi cu public poate fi un plus pentru alb-violeţi în faţa trupei şi aşa greu încercate pregătite de Florentin Petre. „Mă bucur, sunt greu încercaţi. Eu ce mesaj pot să le dau: să fie aceiaşi şi să fie cum au fost şi până acum – aproape de echipă. Şi să rămână al 12-lea jucător, pentru că avem nevoie de ei ca de oxigen!”, a conchis Foael. „E o veste foarte bună pentru sport în general, meciurile cu stadionul plin sunt altceva. Acum nu ştiu dacă o să vină foarte mulţi suporteri la noi, pentru că am avut rezultatele pe care le-am avut, dar eu spun că dacă o să legăm câteva victorii o să vină din ce în ce mai mulţi spectatori şi la noi”, a subliniat şi Scutaru.

Partida Politehnica Timişoara – Dacia Unirea Brăila se dispută sâmbătă, de la ora 15.00, în etapa a IX-a a Ligii 2. Alb-violeţii sunt pe locul 14, cu şapte puncte, în timp ce oaspeţii ocupă penultima poziţie, 19, cu două puncte. Meciul nu este televizat, dar va fi transmis pe pagina de YouTube a clubului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.