„Politehnica Centenar”, competiţia juvenilă care a animat Timişoara. Cele mai multe grupe...

„Politehnica Centenar”, competiţia juvenilă care a animat Timişoara. Cele mai multe grupe au fost câştigate de echipele arădene

0
DISTRIBUIȚI

Nu mai puţin de 86 de echipe au participat în weekend, timp de trei zile, la turneul juvenil organizat de suflarea alb-violetă în anul Centenarului Politehnicii. Turneul s-a bucurat de un mare succes în rândul puştilor veniţi de la centre de tradiţie din toată ţara şi nu numai, astfel că nu e exclus ca Politehnica Timişoara să organizeze an de an competiţia. Gazdele şi-au acontat titlul la grupa 2009, FCSB a câştigat şi ea la junii mai mari, născuţi în 2008, dar cele mai multe locuri 1 a luat Aradul – prin UTA şi Atletico!

Organizatorii, clubul, UPT şi druckerii au avut o muncă imensă alături de părinţi şi voluntari. Competiţia s-a desfăşurat pe mai multe terenuri, în opt locaţii diferite, cu sute de copii implicaţi. Toată lumea a fost recompensată la final cu diplome şi medalii. În privinţa cupelor, cele pentru locul 1 au mers în nu mai puţin de cinci cazuri din nouă la Arad, pentru UTA (3) şi Atletico (2), dovadă că pe Mureş se pune mare accent pe pepinieră.

Timişul are trei titluri, prin Poli, la 2009, câştigători în finala cu Atletico Arad (scor 1-0), LPS Banatul la grupa de născuţi 2010, respectiv puştii de la Pădureni, care s-au impus la grupa 2013. La grupa 2008, una dintre cele mai disputate, au câştigat bucureştenii de la FCSB, are au trecut în finală de invitata de „afară” – National Sofia. Iniţial trebuiau să participe şi câteva cluburi din Serbia şi Macedonia de Nord, dar din cauza schimbării situaţiei epidemiologice echipele respective nu au mai putut face deplasarea în Banat.

Nu a lipsit spectacolul şi în afara terenului, vineri, echipele au defilat prin oraş şi i-au surprins poate pe localnicii care nu ştiau de micii oaspeţi. Apoi, la multe meciuri şi-au făcut apariţia şi suporterii din Peluza Sud, care i-au susţinut frenetic pe alb-violeţi, bineînţeles.

Reacţiile oaspeţilor îi determină pe organizatori să se gândească la repetarea figurii an de an. „În numele celor de la National Sofia vreau să vă mulțumesc pentru invitație. Totul a fost foarte bine organizat şi a fost o experienţă nouă pentru ei. Au venit pentru prima dată în Timisoara şi au descoperit un oraş frumos, civilizat, cu oameni calzi. Sper ca în cel mai scurt timp sa vină Politehnica la noi în oraș cu una sau mai multe grupe din cadrul clubului. Încă o dată MULȚUMIM FRUMOS pentru tot!”, a declarat Dragomir Pankov, director administrativ al FC National Sofia (Bulgaria).

„Per total a fost un turneu bun pentru copii, pentru că au întâlnit adversari diferiţi faţă de cei pe care-i întâlnesc în Bucureşti. Au avut o diversitate. Un alt aspect pozitiv e că, cel puţin grupa mea, am jucat doar pe terenuri de iarbă, deşi nu eram învăţaţi, dar este un aspect pozitiv din punctul meu de vedere.


Vreau să le mulţumesc tuturor celor de la Timişoara care s-au ocupat de organizare, pentru că din momentul în care am declarat că venim la turneu, am avut tot timpul informaţiile necesare, iar în momentul în care am ajuns în oraş nu au fost necunoscute, s-a ştiut terenul, orele de masă, tot. Sperăm să mai fim invitaţi şi vă dorim mult succes în ediţiile viitoare”, a spus şi Marius Ştefan, antrenor coordonator la FCSB.

Iată clasările în careul de aşi al fiecărei grupe:

2007: 1. Atletico Arad, 2. CS Universitatea Craiova, 3. „U” Cluj, 4. FCSB

2008: 1. FCSB, 2. FC National Sofia, 3. „U” Cluj, 4. Academia „Gică Popescu”

2009: 1. Politehnica Timişoara, 2. Atletico Arad, 3. Viitorul Arad, 4. UTA

2010: 1. LPS Banatul, 2. Kids Tâmpa Braşov, 3. Atletico Timişoara, 4. CFR Cluj

2011: 1. Atletico Arad, 2. CSM Reşiţa, 3. Politehnica Timişoara, 4. CSM Lugoj

2012: 1. UTA, 2. Atletico Arad, 3. Optimum Alba Iulia, 4. CFR Timişoara

2013: 1. Pădureni I, 2. Ripensia, 3. Pădureni II, 4. Politehnica Timişoara

2014: 1. UTA, 2. Ripensia, 3. Politehnica Tim. (alb), 4. Ghiroda

2015: 1. UTA, 2. CFR Timişoara, 3. Atletico Arad, 4. Ripensia II

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.