Politehnica are duel „vital” acasă cu Csikszereda. Preşedintele Viorel Şerban a dezvăluit...

Politehnica are duel „vital” acasă cu Csikszereda. Preşedintele Viorel Şerban a dezvăluit ce post important mai trebuie ocupat în organigramă

1
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Alb-violeţii au parte sâmbătă de doar al treilea meci acasă în sezonul 2021-22. Politehnica dă piept cu Csikszereda Miercurea Ciuc, formaţie care a fost şi ea în play-off, dar a obţinut runda trecută abia prima victorie stagională, tocmai împotriva Universităţii Cluj. În ciuda rezultatului dur de la Bucureşti, scor 1-4, cu Metaloglobus, antrenorul Dorin Toma e optimist şi a vorbit despre aşteptările sale de la jucători.

„Încercăm de la joc la joc să creştem, dar din păcate ultimele două rezultate nu sunt de partea noastră şi de partea mea. Îmi doresc ca jucătorii mei să joace până la ultimul fluier al arbitrului, să fie capacitaţi, să fie determinaţi. Pentru că e păcat să pierzi în minutul 92, la fel cum este păcat după ce conduci un joc, la Metaloglobus, să te întorci cu patru goluri, la fel, sunt greşeli mari, pe care mi le asum ca antrenor. Răspund de rezultate. Dar îmi doresc cât de repede să trecem peste această parte mai puţin bună şi totul să se termine la jocul cu Miercurea Ciuc, acest ghinion sau neşansă, cum vrem să-i spunem. Să nu mai facem greşeli mari personale şi să ne aducem toţi aportul la prima victorie acasă. Îmi doresc mult să câştig acest joc pentru suporteri, pentru că nu i-am bucurat în acest început de campionat. Am avut doar două jocuri acasă, unul pe care puteam să-l câştigăm, cu Buzăul, şi unul, cu Iaşiul, pe care l-am pierdut la ultima fază”, a declarat Dorin Toma.

„Jucătorii s-au pregătit foarte bine în această săptămână. Au o atitudine foarte bună şi sunt sigur că în meciul cu Miercurea Ciuc acest lucru se va vedea. Întâlnim un adversar care, ca şi noi, anul trecut a făcut parte din primele şase clasate, au fost în play-off. Au început foarte slab, cu cinci înfrângeri consecutive, dar iată că au continuitate şi au început să culeagă primele puncte în jocul cu «U» Cluj, după ce, la fel, au fost conduşi. Au un lot numeros, un lot bun, ştiţi foarte bine de unde vine finanţarea şi ce jucători pot să aducă ei. Dar nu suntem cu absolut nimic inferiori. Încercăm să facem o echipă cât mai bună, să omogenizăm lotul, să iasă şi schimbările până la urmă şi toată lumea să fie pozitivă, să aibă atitudinea bună, determinarea şi disciplina tactică pe care mi-o doresc. Eu ca jucător am fost un jucător care voia să câştige fiecare miuţă, fiecare joc pe care-l făceam. Lucrul acesta trebuie să-l implementez şi jucătorilor mei…”, a mai spus tehnicianul alb-violeţilor.

În continuare Sebastian Serediuc şi Denis Radu sunt indisponibili, cel din urmă se va trata şapte zile la o clinică din Nurnberg.

Prezenţi la conferinţa de presă de azi au fost şi Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii, şi Călin Rosenblum, noul director sportiv al clubului. Primul a anunţat că încă vor exista modificări importante în organigrama clubului, o reorganizare amplă în noua societate pe acţiuni formată în vară, cât despre acţiuni în SSU Politehnica SA, acesta a spus că ele vor fi lansate în pachete curând.

„Legat de subiectul acţiuni, suntem într-o etapă finală de majorare a capitalului social şi probabil, cât de curând, vor apărea primele informaţii legate de pachetele de acţiuni care se vor lansa pentru iubitorii şi suporterii timişoreni şi pentru publicul larg din Timişoara şi nu numai.


Pentru toţi cei care simt şi trăiesc pentru Poli şi care doresc prin cumpărarea unui număr de acţiuni să fie părtaş la ceea ce înseamnă acest club cu istoria lui. Şi, desigur, concomitent, cu discuţiile cu unele firme şi societăţi, care doresc să cumpere probabil pachete mai mari, dar toate în conceptul pe care l-am gândit – Clubul să-şi păstreze identitatea, istoria şi valorile”, a declarat Viorel Şerban.

Va fi şi un director executiv

Dacă zilele trecute Călin Rosenblum a fost numit director sportiv, se aşteaptă completarea unui post foarte important şi în perioada următoare – cel de director executiv al clubului.

„Deja începem să ocupăm poziţii din acea organigramă. Vor fi patru-cinci direcţii. Direcţia sportivă este cea care «arde» desigur. Activitatea se desfăşoară şi nu ne aşteaptă pe noi să facem multe discuţii… Ca urmare a discuţiilor avute în Consiliul de Administraţie de săptămâna trecută, am decis să-l numit în funcţia de director sportiv pe profesorul Călin Rosenblum, care şi-a intrat în pâine de luni… Vor urma cât de curând şi alte numiri. Aceasta e Direcţia sportivă, mai avem Direcţia administrativă, Direcţia marketing, Direcţia scouting şi aşa mai departe, dar trebuie să alegem cu atenţie şi, desigur, sunt nişte paşi, un volum foarte mare de muncă pe care-l desfăşurăm în C.A. în această perioadă. Dar preocuparea numărul 1 e să o avem, nu doar de organizarea şi aşezarea pe baze profesioniste a acestui club, trebuie să ne uităm şi la ce se întâmplă în iarbă… E un aspect de imagine, o anumită comportare negativă a actorilor ar aduce şi mici deservicii eforturilor pe care le facem în a atrage lumea şi a o convinge asupra proiectului acesta ca fiind un proiect serios şi cred că singurul viabil şi fiabil în această parte a ţării, ţinând cont de modul cum privim noi sportul şi de principiile care stau în modul acesta de gândire… Mai există un post liber, de director executiv, care va răspunde de tot ce înseamnă executivul. Călin este directorul sportiv, el răspunde Direcţia sportivă, obligaţia lui e de a se preocupa de viaţa de zi a echipei, a lotului, a antrenorului şi a problemelor cu care se confruntă”, a mai spus preşedintele Viorel Şerban.

Călin Rosenblum consideră că o victorie sâmbătă e obligatorie pentru binele echipei. „Au fost circa două săptămâni de întrevederi pentru că am vrut să mă edific exact asupra a ceea ce se doreşte. Şi ştiu că nimic nu este uşor, dar pornesc cu gânduri bune şi având alături staff-ul, echipa, suporterii şi bineînţeles board-ul conducerii, sper că vom realiza toate obiectivele acestui proiect. Este foarte greu, e o societate nou înfiinţată, pe alte criterii pe care au fost altele până acum, dar mergem înainte, căutăm pe fiecare palier oameni care pot să facă faţă şi sunt dispuşi să ne ajute. Am găsit o stare de spirit bună la echipă, cu toate că ultimele rezultate nu ne-au ajutat, dar am încredere mare, şi în Dorin şi în staff. Cu băieţii am avut deja două întrevederi şi sper ca mâine, când ne vom revedea în cantonament, va fi şi mai bine. Totul ţine de meciul cu Csikszereda, e vital, trebuie să câştigăm, apoi mergem optimişti la jocul din Cupa României”, a conchis noul director sportiv al alb-violeţilor. Acesta va merge cu echipa în deplasări începând cu jocul din runda viitoare de campionat.

Partida Politehnica Timişoara – FK Csikszereda Miercurea Ciuc se dispută sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 17.00 (netelevizat), în etapa a VII-a a Ligii 2. Alb-violeţii sunt pe 12 cu şapte puncte contorizate, în timp ce ciucanii au adunat trei puncte în primele şase etape şi se clasează pe poziţia a 17-a. Biletele pentru acest joc costă 20 lei, sunt toate disponibile la tribuna I pentru gazde şi sunt disponibile în mediul onlie. Toate informaţiile legate de tichetele de acces pentru acest joc, AICI.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.