A patra înfrângere la rând în campionat. Politehnica nu a scăpat de...

A patra înfrângere la rând în campionat. Politehnica nu a scăpat de coşmarul ultimelor minute la Târgu Jiu

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara nu-şi revine în Liga 2. Spre deosebire de Cupa României, unde a înregistrat calificări, alb-violeţii au suferit în campionat un nou eşec pe final. A fost 1-2 pe terenul lui Viitorul Pandurii de această dată, deşi italianul Erik Gerbi reuşise să egaleze pentru bănăţeni înainte de intrarea în prelungiri.

Ursu şi Bîrnoi nu l-au putut învinge la o dublă ocazie în minutul 7 pe tânărul portar Eftimie. În schimb, C. Rus l-a învins în minutul 13 pe australianul Devenish-Meares, aflat la debut în Liga 2, cu un şut din afara careului. Imediat putea fi 1-1, la bara lui Benzar din lovitură liberă, dar la cabine s-a intrat cu avantaj pentru gorjeni.

Cu multe absenţe în Oltenia, alb-violeţii au rămas şi fără Bocşan, accidentat pe finalul primei părţi. Nimic spectaculos nu s-a mai întâmplat până spre final. În minutul 88 Lazăr a reluat o minge recentrată de Ignea, portarul a respins până la Gerbi, care a reuşit cumva să introducă mingea în poartă. Prelungirile au fost însă fatidice (şi) azi celor de la Poli, căci şi celălalt arădean a marcat, Copaci, din centrarea primului, Rus.


2-1 pentru Viitorul Pandurii, care, la debutul lui Eugen Trică pe banca lor, obţin şi prima victorie stagională. Suporterii timişoreni deplasaţi la Tg. Jiu, nu puţini, le-au cerut la final socoteală jucătorilor şi antrenorului.

Gorjenii s-au apropiat la un punct de Politehnica, aflată pe 14 cu 7 puncte. Etapa viitoare pe „Dan Păltinişanu” e aşteptată o altă suferindă – Dacia Unirea Brăila.

Viitorul Pandurii Tg. Jiu: Eftimie – Buleică (cpt.), Core, Băican, Copaci – Vulpe (70, Vespe), Ţegle, Felipe Acosta, Al. Dulca (74, Mitrică) – Dodoi (80, M. Doumbia), C. Rus. Pe bancă: Grecu – Ciul, Gheban, Sveikauskas, Gîrbiţă, Brînzan. Antrenor: Eugen Trică

Politehnica Timişoara: Devenish-Meares – Moţiu, Bocşan (41, D. Andrei), Scutaru (cpt.), Oanea – Lazăr, Ignea – Sofran, Benzar, Bîrnoi (79, Zaluschi) – Ursu (70, Gerbi). Pe bancă: Murariu – Minteuan, S. Costea, Prodan, Kuhn. Antrenor: Dorin Toma

„Un egal era mult mai echitabil şi după fazele pe care le-am avut în primele minute, a apărat portarul, am avut bară, am avut acţiune doi contra unu, Benzar cu Ursu. Am revenit în joc pe final, am reuşit să egalăm, dar din păcate nu putem trece de acest minut fatidic… 90-92, cum vreţi să-i spuneţi. E a treia oară când pierdem, din păcate, puncte, la ultima fază. E lipsă de concentrare. Nu ştiu ce putem face să trecem peste acest moment. Mai avem o etapă până se întrerupe campionatul. Vom vedea cum reuşim să gestionăm astfel de lucruri, pentru că este păcat de munca jucătorilor, pentru risipa de energie pe care am făcut-o şi în această săptămână. Cu joc la Slobozia, deplasare lungă, calificare în Cupă, iar astăzi aceiaşi jucători au muncit până în minutul 92 şi din păcate nu ne-am ales cu nimic”, a declarat la final Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.