Politehnica Timişoara a rămas şi ea fără antrenor principal. Despărţire de Dorin...

Politehnica Timişoara a rămas şi ea fără antrenor principal. Despărţire de Dorin Toma după seria de eşecuri din Liga 2

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara, la fel ca şi concitadina din „B”, Ripensia, a rămas fără „principal” momentan. Antrenorul maramureşean Dorin Toma şi-a reziliat contractul cu clubul după doar opt runde în campionat, asta după ce ultimele patru au fost încheiate cu eşecuri, unele dintre ele, ce-i drept, cu mult ghinion, în prelungirile partidelor.

Toma a sosit la Politehnica în a doua parte a lunii iunie pentru o etapă de reconstrucţie a echipei alb-violete, care a suferit multe modificări în vară. Fostul jucător al CFR-ului clujean a reuşit să califice echipa în optimile Cupei, dar misiunea din campionat a fost mai dificilă la start, cu multe deplasări şi meciuri grele.


După eşecul de la Tg. Jiu însă, 1-2 cu Viitorul Pandurii, s-a ajuns la un moment critic. Echipa a rămas cu şapte puncte pe locul 14 şi despărţirea a venit înaintea partidei de acasă cu Dacia Unirea Brăila, joc la care „interimatul” va fi asigurat de „secundul” Toni Foale. De asemenea, clubul a anunţat că din staff va face parte sâmbătă şi preparatorul fizic Remus Datcu, care activa deja în cadrul Academiei Politehnica.

„Am ajuns la o înţelegere cu conducerea clubului. Din păcate după ultimele rezultate negative, consemnate în ultimele minute, 90 şi 92, este normal să se producă un şoc la echipă. Este o înţelegere amiabilă şi este cel mai bine pentru Poli. Trebuie să mergem mai departe, trebuie ca acest moment psihologic să fie simţit şi de jucători pentru a depăşi acea problemă a ultimei faze sau a ultimului minut. Pentru că altfel eram într-o poziţie mult mai bună în clasament, cu punctele pe care le-am avut în mână. Este cel mai mic sacrificiu, cel al antrenorului, o decizie bună de ambele părţi. Important e binele echipei şi sperăm ca Politehnica să aibă rezultate pozitive de acum înainte”, a declarat Dorin Toma.

Bilanţul echipei în campionat a fost: 2 victorii, o remiză şi cinci eşecuri. Sâmbătă, de la ora 15.00, Politehnica va evolua acasă cu Brăila, în etapa a 9-a a Ligii 2. Încă nu e clar dacă va fi permis doar accesul celor vaccinaţi, variantă oferită ca răspuns de către FRF celor de la gsp.ro în cazul localităţilor cu rata de infectare peste 6 la mie ori dacă meciul se va disputa cu porţile închise.

Ripensia îşi caută şi ea antrenor după plecarea lui Cosmin Petruescu înaintea jocului cu Chiajna, scor 0-1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.