Prima zi a anului universitar se celebrează la Universitatea de Vest din...

Prima zi a anului universitar se celebrează la Universitatea de Vest din Timișoara prin patru evenimente speciale

0
DISTRIBUIȚI

Pe parcursul zilei de luni, 27 septembrie, la Universitatea de Vest din Timișoara vor avea mai multe evenimente speciale prin care se va marca deschiderea anului universitar 2021-2022 într-un format creativ.

Primul dintre evenimentele majore din programul zilei de luni va fi  Festivitatea de deschidere a anului universitar 2021-2022. Aceasta va începe de la ora 10 și se va desfășura pe scena amplasată outdoor lângă sediul principal UVT (V. Pârvan nr 4, parcarea principală), dar va putea fi urmărită și în transmisie live pe pagina de Facebook a UVT  (https://www.facebook.com/uvtromania).

„Vă invităm să participați la sărbătoarea prilejuită de Deschiderea anului universitar la Universitatea de Vest din Timișoara, un eveniment în care vor fi prezente personalități de marcă ale comunității academice și timișorene, acompaniate de reprezentanți ai principalilor parteneri strategici ai UVT, din mediul de business și din instituții publice. În acest moment de începere a primului semestru din noul an universitar ne vom întâlni cu mulți dintre tinerii olimpici talentați, pe care îi vom invita pentru o meritată premiere festivă. Dialogul nostru va fi însoțit de acordurile cunoscute ale imnului Gaudeamus, dar și de un film de prezentare a centrului universitar timișorean, o producție UVT prin care ne dorim să arătăm tinerilor „boboci” din anul întâi, dar nu numai lor, ce surprize frumoase îi așteaptă în Timișoara și în universitatea noastră, care le va fi a doua casă de acum înainte.


Vă așteptăm pentru un început creativ și entuziast!”, a transmis rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Pentru că „La UVT, Cultura este Capitală!”, al doilea eveniment al zilei de 27 septembrie va cuprinde premierea câștigătorilor Concursului de Traducere din poezia hispanică, la care vor participa ES, domnul Manuel Larrotcha Parada, Ambasadorul Spaniei la București, reprezentanți diplomatici ai țărilor europene partenere vorbitoare de limbă hispanică, dar și reprezentanți ai conducerii UVT și ai Facultății de Litere, Istorie și Teologie din UVT. Programul acestui moment de premiere va debuta de la ora 11.15, în amfiteatrul A01,unde se vor respecta măsurile de protecție.

Alături de partenerul strategic de lung parcurs, Nokia România, UVT a reușit proiectarea și dotarea unui spațiu de cercetare, testare și inovare tehnologică, denumit Laboratorul NOKIA, în care noile generații de studenți și cercetători au acces la o platformă tehnică inovativă aflată la standardele mondiale ale domeniului. Inaugurarea acestui nou spațiu al științei și cercetării va avea loc începând cu ora 13 (Laboratorul 031, noul Laborator NOKIA), în cel de-al treilea eveniment al zilei.

Evenimentul din finalul zilei de deschidere a anului universitar la UVT este dedicat întregii comunități din UVT, ca și comunității timișorene, în general, Festivalul „UNIVIBES by UVT”.

Pe Electric Stage (în parcarea din fața sediului central UVT, V.P ârvan nr. 4), vor urca, începând cu ora 19:00: Subcarpați, Toulouse Lautrec, The Skywalkers, iar pe Backyard Stage (în curtea din spatele sediului central UVT, lângă terenul de baschet), vor urca, începând cu ora 18:00: Fără Zahăr, Monokrom, Lia Burg, Dalla.

Intrarea este gratuită și se face pe bază de rezervare, prin intermediul acestui formular online: https://bit.ly/UNIVIBES2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.