În prima zi de școală, primarul Fritz se laudă cu investiții în...

În prima zi de școală, primarul Fritz se laudă cu investiții în infrastructura școlară. Proiecte în derulare de peste 100 de milioane de lei, bani europeni

2
DISTRIBUIȚI

Zeci de mii de elevi și profesori din Timișoara au revenit azi la școală, iar primarul Dominic Fritz s-a întâlnit, luni, cu câțiva dintre ei la Școala Generală nr. 6, unde a fost invitat.

„Înțeleg frustrarea părinților că multe școli arată cum nu trebuie în secolul 21 și știu că aproape toate din cele peste 300 de corpuri de clădiri au nevoie de investiții și reparații. Le-am început. Alte informații apărute în spațiul public sunt dezinformări. În perioada ianuarie-septembrie 2021, Primăria Timișoara a plătit din bugetul local 28,8 milioane de lei pentru investiții în școli, iar valoarea reparațiilor efectuate în acest an se ridică la aproape patru milioane de lei”, a transmis primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a precizat că, printre lucrările finalizate, care vor fi recepționate în această toamnă se numără: reabilitarea termică a fațadei Grădiniței PP27, reabilitarea termică a fațadei Școlii Generale nr.


2, reabilitare termică termică a fațadei Școlii Generale nr. 24 și reabilitarea fațadei Colegiului I.C. Brătianu din Piața Huniade.

Primăria Timișoara mai are lucrări de investiții și la Școala Generală nr. 25, la internatul Liceului Henri Coandă, construcția unui nou campus școlar al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, în zona Oituz, reabilitarea fațadei aceluiași liceu din zona Piața Unirii și reabilitarea clădirii de pe Regele Carol.

Șantiere sunt la sala de sport de la Liceul Tehnologic Auto, la acoperișul și interiorul cantinei la Colegiul Tehnic Henri Coandă.

Se asfaltează curțile și aleile la: Liceul Tehnologic Azur, Liceul de Arte, Liceul Tehnologic Auto, Liceul de Artă Ion Vidu, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Școlile Generale 6 și 16 și la Grădinițele PP 11, PP 28, PP 32, PP 45, PP 53.

„Am remediat în această vară și problemele cu conductele de alimentare cu apă rece și încălzire la Liceul Azur și se repară gardul la terenul de sport de la Școala Generală 16. Pe fonduri europene a început construcția unei noi creșe în zona I. I. de la Brad,  reabilităm clădirea Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu, extindem Grădinița PP33 și multe alte proiecte. Doar prin dialog și deschidere vom rezolva cele mai mari probleme ale sistemului educațional timișorean”, a spus primarul Dominic Fritz.

2 COMENTARII

  1. Deci poate Ffitzu a spus doar cit a ALOCAT ÎN ACEST AN, deci sub mandatul său, nicidecum despre alocările anterioare… Atunci VOI presa diversionisti, manipulați orice mesaj al său în direcția voastră de critici fără noimă.
    Nu mi-e tare simpatic Fritz, dar nu vreau nici sa pic în plasa voastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.